Σε αναζήτηση νέας στρατηγικής η ΓΣΕΕ

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 18:35
UPD:19:12
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλουν περιορισμούς στις απεργίες.

A- A A+

Η ανάγκη χάραξης μιας νέας στρατηγικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα νέα μέτρα του προϋπολογισμού αλλά και κάθε απαίτηση της τρόικας τονίστηκε στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών  από όλη τη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος τόνισε για τον προϋπολογισμό πως μέσα στον Φεβρουάριο – Μάρτιο θα έρθει συμπληρωματικός προϋπολογισμός άγριας λιτότητας, περικοπών, σημειώνοντας ότι θα οδηγηθούμε σε σκληρότερα μέτρα.

Επίσης υπογράμμισε ότι ετοιμάζεται επίθεση και στον συνδικαλιστικό νόμο.

Όπως τόνισε στόχος της κυβέρνησης είναι να  βάλουν περιορισμούς στις απεργίες.

«Πρέπει λοιπόν, σήμερα εδώ να καταγράψουμε τη στρατηγική και μετά να πραγματοποιήσουμε Εκτελεστική Επιτροπή και Διοίκηση και να λάβουμε τις αποφάσεις μας».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης  έκανε λόγο για έναν ακόμη  «αιματοβαμμένο προϋπολογισμό» φτώχειας και κοινωνικής αναλγησίας, τονίζοντας ότι «η αγορά εργασίας μετασχηματίζεται, πλέον, σε γαλέρα.

Επεσήμανε δε ότι επίκειται επίθεση με  στόχο την «αλλαγή του 1264, του θεμελιώδους Συνδικαλιστικού Νόμου».

«Πυροβολούν το θεσμό της ΓΣΕΕ απαξιώνοντας το τελευταίο καταφύγιο των εργαζομένων και μετά απορούν γιατί δεν μας ακολουθεί ο κόσμος της εργασίας» είπε.

Ο κ. Κιουτσούκης σημείωσε ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο πρέπει να  υπάρξει ενότητα και να παραμεριστούν οι παραταξιακές αντιπαραθέσεις και οι προσωπικές φιλοδοξίες και επεσήμανε και αυτός την ανάγκη για μια νέα στρατηγική.

Κατά τη λήξη της συνεδρίασης το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τα όργανα της ΓΣΕΕ, Διοίκηση και Εκτελεστική Επιτροπή να καθορίσουν τους τρόπους συνέχισης του αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή