Μπάσκετ: Μόνος στην κορυφή ο Παναθηναϊκός μετά το «διπλό» επί του Άρη

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 18:09
UPD:18:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο παίκτης του Άρη Αντώνης Ασημακόπουλος (Δ) μαρκάρει τον παίκτη του Παναθηναϊκού Μάικ Μπατίστ (Α) κατά την διάρκεια του αγώνα 'Αρης - Παναθηναϊκός για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, στη Θεσσαλονίκη.

A- A A+

Τη...μοναξιά της κορυφής στην Α1 μπάσκετ μετά από 7 αγωνιστικές απολαμβάνει από σήμερα ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με 75-59 του Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Οι «πράσινοι» είχαν το προβάδισμα από το ξεκίνημα του αγώνα και ποτέ δεν το έχασαν, παρά την προσπάθεια των παικτών του Βαγγέλη Αγγέλου. Χωρίς το Στεφάν Λάσμε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι οι «πράσινοι» κατάφεραν να ελέγξουν τα ριμπάουντ και με το Δημήτρη Διαμαντίδη σε  πολύ καλή βραδιά (13 πόντους) έφτασαν στην 6η εφετινή τους νίκη. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατηθούν κοντά στο σκορ, αλλά στο τελευταίο δεκαλεπτο «λύγισαν». Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πήρε διαφορά 13 πόντων (55-68 και 57-70 και κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει. 

Την 4η νίκη του στο πρωτάθλημα και 2η εκτός έδρας πανηγύρισε το Ρέθυμνο επί του Πανελευσινιακού με 87-72. Οι Κρητικοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πήραν γρήγορα διαφορά στο σκορ, την οποία αύξησαν στο δεύτερο ημίχρονο (ξέφυγαν ακόμη και με 20 πόντους (65-45) φτάνοντας σε μία άνετη νίκη.

Για τους γηπεδούχους η 4η ήττα στην Α1 και 2η εντός έδρας ήρθε φυσιολογικά, καθώς μετά τη μεγάλη εμφάνισή τους επί του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας δεν κατάφεραν σε καμία στιγμή του αγώνα να «μπουν» στη διεκδίκηση της νίκης.

«Ζωντανή» στο παιχνίδι της παραμονής παρέμεινε η Νέα Κηφισιά, η οποία επικράτησε στο κλειστό των βορείων προαστίων του Ίκαρου Χαλκίδας με 75-66 και έφτασε τις 2 νίκες στις 7 πρώτες αγωνιστικές της Α1. Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη δεν έδωσε συνέχεια στην καλή εμφάνιση επί του ΚΑΟ Δράμας πριν από μία εβδομάδα κι έτσι ηττήθηκε φυσιολογικά.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις