Ευρωλίγκα: Με νέα ανατροπή ο Ολυμπιακός το 6Χ6 στη Μάλαγα

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 21:47
UPD:22:09
EPA/JORGE ZAPATA
A- A A+

Με το Βασίλη Σπανούλη να «μιλάει» όταν η μπάλα ήταν...βαριά, ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Ανδαλουσία επικρατώντας της Μάλαγα με 82-74 κι έκανε το 6Χ6 στον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκας. 

Αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη παραμένει ο Ολυμπιακός, καθώς απόψε πέτυχε την 15η συνολικά νίκη του σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις που συμμετέχει από το ξεκίνημα της περιόδου (συμπεριλαμβανομένων και των δύο αγώνων που έδωσε στο Διηπειρωτικό Κύπελλο). Παράλληλα με την 6η νίκη του ο Ολυμπιακός ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση και σε πολύ μεγάλο ποσοστό και την πρωτιά του ομίλου του.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 21 πόντους, εκ των οποίων 4/6 τρίποντα στην τελευταία περίοδο. Εξαιρετικός σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν και ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους. Η Μάλαγα, όπως και στο ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά στην τελευταία κρίσιμη περίοδο, εκεί όπου ο Ολυμπιακός την πλησίασε, οι παίκτες της «βραχυκύκλωσαν» και γνώρισαν την 4η εφετινή τους ήττα στη διοργάνωση, ως εκ τούτου το έργο τους για πρόκριση στο Top 16 γίνεται πάρα πολύ δύσκολο.  

Με σερί 9-0, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το εις βάρος του 8-4 σε 13-8, με το Σπανούλη να οργανώνει άψογα τις επιθέσεις των «ερυθρόλευκων» (3 ασίστ στα πρώτα 5 λεπτά). Οι Ισπανοί στη συνέχεια «έσφιξαν» την άμυνά τους κι εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των Πειραιωτών κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο +3 (23-20). 

EUROLEAGUE BASKETBALL

Ο Ματ Λοτζέσκι «έκλεψε την παράσταση» για τους «ερυθρόλευκους» στο δεύτερο 10λεπτο, όπου με 10 διαδοχικούς πόντους, εκ των οποίων οι έξι έξω από τη γραμμή των 6.75μ, έδωσε την ευκαιρία στους πρωταθλητές Ευρώπης να πάρουν...αέρα 3 πόντων, αλλά από κει και πέρα η ελληνική ομάδα έπαθε «μπλακ άουτ». Με συνεχόμενα λάθη στην πρώτη πάσα και βεβιασμένα σουτ οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδωσαν τη δυνατότητα στους Ανδαλουσιάνους να πάρουν διαφορά που έφτασε και τους 10 πόντους (46-36), περίπου 1.40'' πριν το ημίχρονο. Στο σημείο εκείνο με 5 διαδοχικούς πόντους, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει σε 46-41 και είχε την ευκαιρία να κατεβάσει κι άλλο τη διαφορά, αλλά η μπάλα στα τελευταία δευτερόλεπτα έμεινε στα χέρια του Σπανούλη. 

Το καλό...μομέντουμ που είχε ο Ολυμπιακός προς το τέλος του ημιχρόνου δεν είχε συνέχεια στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την χαλαρότητα που επέδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» και ξέφυγαν αρχικά με 10 πόντους (51-41) και αργότερα με 11 (54-43). Στο σημείο εκείνο πήρε το παιχνίδι επάνω του ο Λοτζέσκι. Με πέντε διαδοχικούς πόντους ο Αμερικανός κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (58-51), ενώ με καλάθι και φάουλ του Σπανούλη οι Πειραιώτες ξαναμπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι (58-54). Η ελληνική ομάδα είχε, πια, «επανέλθει» για τα καλά στο ματς. Με το τρίποντο του Πετγουέι έφτασε σε απόσταση...αναπνοής (60-59). Παρ'  όλα αυτά η Μάλαγα έκλεισε προηγούμενη το δεκάλεπτο με 65-62, με τον Κουσμίνσκας να αστοχεί στις 2 από τις 3 βολές που κέρδισε στο τρίποντο που επιχείρησε.

Κι όταν η μπάλα ήταν...βαριά και ο Ολυμπιακόις 6 λεπτά πριν το τέλος βρισκόταν πίσω στο σκορ με 67-62, ήρθε η ώρα του αρχηγού. Με τρία διαδοχικά «τρίποντα» του Βασίλη Σπανούλη οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά με 71-67 κι από τη στιγμή που ήρθαν έτσι τα πράγματα ήταν αδύνατο για τους πρωταθλητές Ευρώπης να χάσουν το ματς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις