Ευρωλίγκα: Επιστροφή στο ΟΑΚΑ με νίκη για Παναθηναϊκό

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 23:24
UPD:23:44
ICON/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Νικηφόρα ήταν η πρώτη φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα, καθώς ο πρωταθλητής Ελλάδας επικράτησε της Λιέτουβος Ρίτας με 80-72, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Δ΄ ομίλου και σημείωσε την τρίτη νίκη του στη διοργάνωση, αφήνοντας τους Λιθουανούς ουραγούς με μοναδική επιτυχία εκείνη επί των «πράσινων», στην πρεμιέρα.

Παρά τη νίκη τους, οι «πράσινοι» δεν ήταν καλοί για μεγάλο διάστημα του αγώνα, αφού είχαν νευρικότητα, μεγάλη αστοχία και έπαιζαν κακή άμυνα. Όλα αυτά επέτρεψαν στη Λιέτουβος Ρίτας να κρατά για μεγάλο διάστημα το προβάδισμα στο σκορ, φτάνοντας μάλιστα ακόμη και στο +13 με τη λήξη του ημιχρόνου (25-38).

Ο... πρώιμος Άη-Βασίλης όμως, που άκουγε στο όνομα Τζέιμς Γκιστ, «σάλπισε» στην επανάληψη το σύνθημα της αντεπίθεσης και καλύπτοντας με την απόδοσή του και την απουσία του Στεφάν Λάσμε οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη, σκοράροντας 24 πόντους, μαζεύοντας 6 ριμπάουντ, κάνοντας 5 κλεψίματα και μοιράζοντας 3 τάπες, ενώ στην επίθεση τον ακολούθησε ο Γιόνας Ματσιούλις με 16 πόντους. 

Στην τρίτη περίοδο, με τρίποντο του Φώτση ο Παναθηναϊκός κατέβασε τη διαφορά στον πόντο (45-46). Η άμυνα άρχισε να πιέζει περισσότερο και να οδηγεί τους φιλοξενούμενους σε πολλά λάθη, οι «πράσινοι» προσπέρασαν με κάρφωμα του Ματσιούλις, ενώ με τρίποντο του Φώτση από τα 9 μέτρα στην εκπνοή του τρίτου δεκάλεπτου προηγήθηκαν με τέσσερις πόντους (50-46).

EUROLEAGUE BASKETBALL
EUROLEAGUE BASKETBALL

H καλύτερη τάπα της βραδιάς από τον Τζέιμς Γκιστ

Οι παίκτες του Μπάουερμαν παρέμειναν κοντά στο σκορ, πριν το τρίποντο του Διαμαντίδη 1.13΄΄ πριν τη λήξη κάνει το σκορ 72-64. Κάπου εκεί, όμως, ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε και με συνεχή πόντους του Γέλοβατς και τρίποντο του Γκετσεβίτσιους οι Λιθουανοί μείωσαν στους τρεις πόντους (75-72), 23΄΄ πριν τη λήξη, αλλά η αντεπίθεσή τους τελείωσε εκεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις