Ευρωλίγκα: Νίκη-θρίλερ ο Ολυμπιακός με Ζιέλονα Γκόρα

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 20:46
UPD:21:01
ICON/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Την 5η του νίκη σε ισάριθμα ματς στην Ευρωλίγκα πέτυχε απόψε ο Ολυμπιακός επί της Ζιέλονα Γκόρα με 79-77, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της διοργάνωσης. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο στην εκπνοή χάρισε τη μεγάλη νίκη στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Το παιχνίδι ήταν απαγορευμένο για καρδιακούς, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» που ήταν πίσω στο σκορ σε όλο το παιχνίδι (βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 12 πόντους) πέρασαν μπροστά με 73-72 περίπου 1 λεπτό πριν τη λήξη με τρίποντο του Σπανούλη. Ο Μάντζαρης έβαλε τη μία από τις δύο βολές (74-72), αλλά και πάλι οι Πολωνοί με τρίποντο πέρασαν μπροστά με 75-74. Τον τελευταίο λόγο, όμως, είχε ο Μάντζαρης, που με τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα χάρισε τη μεγάλη νίκη στους Πειραιώτες.

EUROLEAGUE BASKETBALL

Η άμυνα ζώνης των πρωταθλητών Πολωνίας εγκλώβισε τον Ολυμπιακό, ωστόσο, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν τα παράτησε κι έφτασε σε άλλη μια μεγάλη ανατροπή. Μετά το 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» για 38 λεπτά οι φιλοξενούμενοι ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ, χάρις στην πολύ καλή τους άμυνα, την αστοχία των «ερυθρόλευκων» και τη δική τους ψυχραιμία στις προσπάθειες που πήραν.

EUROLEAGUE BASKETBALL

Τα τελευταία 90 δευτερόλεπτα

Στα τέσσερα τελευταία λεπτά, όμως, με πρωταγωνιστές τους Πρίντεζη και Σπανούλη (21 πόντους ο πρώτος και 18 ο δεύτερος) ο Ολυμπιακός κατάφερε να καλύψει τη διαφορά, να περάσει μπροστά και με το καλάθι του Μάντζαρη στην εκπνοή να φτάσει στη μεγάλη νίκη. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ήταν η 13η σε ισάριθμα ματς από την έναρξη της περιόδου για τους Πειραιώτες, στις επίσημες διοργανώσεις που συμμετέχουν, 5η στην Ευρωλίγκα που αποτελεί ρεκόρ για την ελληνική ομάδα. 

EUROLEAGUE BASKETBALL

Το νικητήριο τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη

Οι Πολωνοί πλήρωσαν την απειρία τους, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι εκτέλεσαν 3 βολές σε όλο το ματς έναντι 18 του Ολυμπιακού. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις