Δ. Στρατούλης: «Φαρσοκωμωδία» με τον ΕΝΦΑ

Συνέντευξη του βουλευτή και υπευθύνου της ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 16:15
UPD:16:18
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Έχουμε ένα νέο δυσβάστακτο για τον λαό φορολογικό μέτρο» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μέτρο  αντικοινωνικό, γιατί επιβάλλεται σε όλους από το πρώτο ευρώ της περιουσίας τους, και αντιαναπτυξιακό, γιατί «σκοτώνει την αγορά ακινήτων και βάζει βόμβα μεγατόνων στα θεμέλιά της».

A- A A+

Για «φαρσοκωμωδία» με πρωταγωνιστές τον υπουργό Οικονομικών και την τρόικα και κομπάρσους κάποιους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που παρίσταναν τους αντάρτες και τους διαφωνούντες έκανε λόγο, αναφερόμενος στον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Εργασίας, Δ. Στρατούλης, μιλώντας στον Real FM.

Κατά τον κ. Στρατούλη, η τελική μορφή στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση έχει στόχο την φοροεξόντωση των μικρομεσαίων εισοδημάτων.

«Έχουμε ένα νέο δυσβάστακτο για τον λαό φορολογικό μέτρο» δήλωσε ο κ. Στρατούλης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μέτρο  αντικοινωνικό, γιατί επιβάλλεται σε όλους από το πρώτο ευρώ της περιουσίας τους, και αντιαναπτυξιακό, γιατί «σκοτώνει την αγορά ακινήτων και βάζει βόμβα μεγατόνων στα θεμέλιά της».

Ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας για τα πανεπιστήμια

Ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε και στον αναβρασμό στα πανεπιστήμια, λέγοντας ότι οι ευθύνες είναι αποκλειστικά του υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης, καθώς το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν  να «δώσουν έναν αριθμό, δηλαδή 1350 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και του Πολυτεχνείου, σε διαθεσιμότητες που αύριο θα μετατραπούν σε απολύσεις».

«Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, δεν έκαναν αξιολογήσεις ή οι αξιολογήσεις που έκαναν ήταν της πλάκας. Το μόνο που ήθελαν να εξυπηρετήσουν ήταν οι σκοποί της τρόικας για καθαρές απολύσεις στον δημόσιο τομέα» πρόσθεσε. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά αντίθετος στον θεσμό των διαθεσιμοτήτων που οδηγούν σε απολύσεις – ωστόσο επεσήμανε ότι «και εμείς είμαστε της άποψης ότι πρέπει να γίνει ανασυγκρότηση και να υπάρξει εκσυγχρονισμός του δημόσιου τομέα, ώστε να γίνει αποτελεσματικός και να εξυπηρετεί την οικονομία και την κοινωνία».

«Η κυβέρνηση δεν αντέχει άλλο»

Σχολιάζοντας τις κοινοβουλευτικές εξελίξεις, ο κ. Στρατούλης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν αντέχει άλλο, και είναι πολύ πιθανό να μείνει μέσα σε ένα μήνα με 150 βουλευτές και να πάμε σε εκλογές. «Αναζητούν πάλι πολιτικό μαξιλαράκι και σωσίβιο στη ΔΗΜΑΡ» δήλωσε.

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συμφωνίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Ερωτηθείς για τα περί συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είπε τα προγράμματα των δύο κομμάτων είναι διαφορετικά, αν και συμφωνούν στο ότι πρέπει να καταργηθούν τα μνημόνια και να αντικατασταθούν από ένα αναπτυξιακό σχέδιο και να καταγγελθούν οι δανειακές συμβάσεις. Όμως, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, υπάρχουν σοβαρές και πολύ μεγάλες διαφορές τόσο στο οικονομικό πρόγραμμα όσο και στα ζητήματα εξωτερικής και κοινωνικής πολιτικής, οπότε κεντρική πολιτική συμφωνία για κοινή κάθοδο στις εκλογές, συγκρότηση κυβέρνησης ή γενικευμένη συνεργασία στις δημοτικές εκλογές δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.

«Αυτό είναι σαφές. Εμείς, μετά το τελευταίο μας συνέδριο, τις συμμαχίες μας τις αναζητούμε στην Αριστερά και σε αριστερές, προοδευτικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις. Επομένως, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να προκύψει» υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή