Αυτοκίνητο: Ο Γουόρντ απέσυρε την υποψηφιότητα για την προεδρία

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 19:55
EPA/DANIEL DEME

Ο Γουόρντ είχε ανακοινώσει στα τέλη Αυγούστου την υποψηφιότητά του για τις αρχαιρεσίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, για χάρη της οποίας παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή του ιδρύματος της FIA, μετά από 12 χρόνια στο συγκεκριμένο πόστο (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Ζαν Τοντ θα διεκδικήσει χωρίς αντίπαλο στις 6 Δεκεμβρίου την επανεκλογή του στην προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), καθώς ο Ντέιβιντ Γουόρντ ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ο Βρετανός τονίζει, σε επιστολή που απέστειλε στα μέλη της FIA, ότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό των επτά τοπικών αντιπροέδρων, προκειμένου να στηρίξουν την υποψηφιότητά του και συμπληρώνει: «Θα ήθελα, επομένως, να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στον Ζαν Τοντ, ο οποίος θα εξασφαλίσει χωρίς ανταγωνισμό μια δεύτερη θητεία, εάν δεν έχει αντίπαλο».

Ο Γουόρντ είχε ανακοινώσει στα τέλη Αυγούστου την υποψηφιότητά του για τις αρχαιρεσίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, για χάρη της οποίας παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή του ιδρύματος της FIA, μετά από 12 χρόνια στο συγκεκριμένο πόστο. Η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου θα λάβει χώρα στη γενική συνέλευση της FIA, στο Παρίσι.

Ο Τοντ, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής στη Φεράρι, όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ... σάρωνε τα πρωταθλήματα οδηγών της Φόρμουλα Ένα στα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα, εξελέγη στην προεδρία της FIA το 2009, επικρατώντας με άνεση στις αρχαιρεσίες του Φινλανδού πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC, Άρι Βατανεν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις