Αυτοκίνητο: Υποψήφιος για την προεδρία της FIA ο Γουόρντ

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 16:32
UPD:17:16
EPA/DANIEL DEME

Ο Γουόρντ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι παραιτείται από τη θέση του γενικού διευθυντή του ιδρύματος της FIA, προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία της ομοσπονδίας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Γάλλος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκίνητου, Ζαν Τοντ, θα έχει αντίπαλο, εάν διεκδικήσει την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα της FIA, καθώς ο Ντέιβιντ Γουόρντ γνωστοποίησε σήμερα την υποψηφιότητά του για τις σχετικές αρχαιρεσίες.

Ο Γουόρντ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι παραιτείται από τη θέση του γενικού διευθυντή του ιδρύματος της FIA, μετά από 12 χρόνια στο συγκεκριμένο πόστο, προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία της ομοσπονδίας.

Από την πλευρά του, ο 67χρονος Γάλλος δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει δημόσια ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την επανεκλογή του, μολονότι όλα τα σημάδια δείχνουν ότι θα το πράξει. Η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου θα λάβει χώρα στη γενική συνέλευση της FIA, που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στο Παρίσι.

«Ύστερα από πολύ προσεκτική σκέψη, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της FIA για το 2013» δήλωσε ο 56χρονος Βρετανός και συμπλήρωσε: «Η εκλογική περίοδος αρχίζει τον Σεπτέμβριο και θα είναι αναγκαίο για μένα να προσεγγίσω τα μέλη της FIA, προκειμένου να εξασφαλίσω το χρίσμα τους. Σε αυτές τις συνθήκες νομίζω ότι η σωστή σειρά των ενεργειών είναι να παραιτηθώ».

Ο Γουόρντ, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος του πρώην προέδρου της FIA, Μαξ Μόσλεϊ, ήταν ο επικεφαλής του ιδρύματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου από το 2001, όταν ιδρύθηκε ως ανεξάρτητος οργανισμός με στόχο την οδική ασφάλεια και το περιβάλλον.

Ο Τοντ, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής στη Φεράρι, όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ... σάρωνε τα πρωταθλήματα οδηγών της Φόρμουλα Ένα στα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα, εξελέγη στην προεδρία της FIA το 2009, επικρατώντας με άνεση στις αρχαιρεσίες του Φινλανδού πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC, Άρι Βατανεν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις