ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναζητούν λύση στον γρίφο για τον ΕΝΦΑ

Αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ για τελική συμφωνία
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 19:36
UPD:19:44
EUROKINISSI/EUROKINISSI
A- A A+

Ένα, ένα επιχειρεί να κλείσει τα ανοιχτά θέματα η κυβέρνηση, ξεκινώντας από τον ενιαίο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΑ), που τείνει να εξελιχθεί σε βραδυφλεγή βόμβα στο εσωτερικό της.

Με εντολή του Πρωθυπουργού ο Υπουργός  Επικράτειας, Χρύσανθος Λαζαρίδης, συναντήθηκε το απόγευμα στο Μαξίμου με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους Βουλευτές Γιάννη Κουτσούκο και Ανδρέα Μακρυπίδη.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο για μία συνάντηση η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι οι ενστάσεις και οι παρατηρήσεις επί του προσχεδίου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα ενσωματωθούν τελικά στο σχέδιο νόμου.

Νωρίτερα, ο ΕΝΦΑ ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του συντονιστικού της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ όπου και επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η απόφαση για ουσιαστικές αλλαγές στο προσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, ώστε να εξασφαλίζεται η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας συνολικά, με προοδευτικό τρόπο.

Ωστόσο, κορυφαίο στέλεχος του κινήματος και με μεγάλη εμπειρία στα κυβερνητικά έδρανα έλεγε πριν από λίγο στο naftemporiki.gr ότι τέσσερις με πέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δεχθούν νέα μέτρα και το όλο θέμα αναμένεται να έχει και συνέχεια.

Το ίδιο στέλεχος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πλέον δεν υπάρχει «καμία ανοχή» από την πλευρά τους, απηχώντας επί της ουσίας και την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του το Μαξίμου γνωρίζοντας ότι έχει μπροστά του έναν πραγματικό Γολγοθά με απανωτές ψηφοφορίες στη Βουλή αναζητεί τρόπους προκειμένου να αποφορτίσει την κατάσταση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Μαξίμου θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τον Ευαγγ. Βενιζέλο προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι εκτόνωσης της έντασης.   

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή