«Ήδη αντιμετωπίζουν εαυτούς ως αντιπολίτευση»

Δριμεία επίθεση κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ κατά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 15:06
UPD:15:09
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σύμφωνα με τους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός έδειξε το «πραγματικό μνημονιακό του πρόσωπο», καθώς και πλήρη ένδεια επιχειρημάτων και προτάσεων. 

A- A A+

Δριμεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπολύουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός «κάνει πρόταση μομφής στον ΣΥΡΙΖΑ» και ο κ. Βενιζέλος «προαναγγέλλει εξεταστική επιτροπή».

«Ήδη αντιμετωπίζουν εαυτούς ως αντιπολίτευση» αναφέρουν σχετικά.

Σύμφωνα με τους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός έδειξε το «πραγματικό μνημονιακό του πρόσωπο», καθώς και πλήρη ένδεια επιχειρημάτων και προτάσεων. «Δεν μπόρεσε να απαντήσει ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκχυδάισε την συζήτηση με πρωτόγνωρες εκφράσεις και έδωσε ένα ακόμη πλήγμα στους θεσμούς και στην κοινοβουλευτική διαδικασία» δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν ότι η κυβέρνηση «κοινωνικής μειοψηφίας» σύντομα θα είναι και κοινοβουλευτική μειοψηφία, ενώ παράλληλα σημειώνουν ότι είναι μάλλον η πρώτη φορά που βουλευτής εγκαταλείπει την κυβερνητική πλειοψηφία σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Συνεχίζοντας την επίθεση, κάνουν λόγο για πλήρη ταύτιση πολιτικής, λόγου και ύφους των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, η οποία δεν προκαλεί πια καμία εντύπωση. Παράλληλα, κατηγορούν τον Πρωθυπουργό ότι λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει θέσεις τη στιγμή που είναι ο «άνθρωπος που έκανε τη μεγαλύτερη “κωλοτούμπα” για να γίνει πρωθυπουργός, εγκαταλείποντας τις αντιμνημονιακές του κορώνες».

Όπως επισημαίνουν οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς δεν είπε λέξη για το αν έρχονται νέα μέτρα. «Ο κ. Βενιζέλος είπε πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα. Και ο κ. Στουρνάρας προανήγγειλε τα νέα μέτρα» προσθέτουν.

Συνεχίζοντας, τονίζουν ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πραγματική ατζέντα στο προσκήνιο, βάζοντας τέλος στα «επικοινωνιακά σόου και στα ψεύτικα αντάρτικα» και δημιούργησε ένα ακόμα ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ παράλληλα ανάγκασε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να παίξουν ρόλους αντιπολίτευσης, καθώς «κανείς τους δεν μπορούσε να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο και κατέφευγε στην ανάλυση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, σύμφωνα με τους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση ανάγκασε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να έρθουν σε αντιπαράθεση πάνω στο «σαθρό επίδικο της κεντροαριστεράς», αποκάλυψε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να κατέβουν μαζί στις αυτοδιοικητικές εκλογές και απέσπασε την «ομολογία» του κ. Στουρνάρα ότι έρχονται νέα μέτρα.

Κλείνοντας, αναφέρουν ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο και ύφος, κάνοντας παράλληλα λόγο για ομάδα ακροδεξιών υπουργών και βουλευτών που «προσβάλλουν τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή