Γερμανικός Τύπος: Ο Σαμαράς ξεπερνά την πρόταση δυσπιστίας

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 14:11
UPD:14:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχεται τα συγχαρητήρια των βουλευτών του μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

Η απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης απασχολεί τον γερμανικό Τύπο. Τα περισσότερα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «θυελλώδη συζήτηση» και αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

«Ο Σαμαράς ξεπερνά την πρόταση δυσπιστίας» αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt και σχολιάζει: «Η αναμέτρηση είχε αίσιο τέλος για την ελληνική κυβέρνηση. Το κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας της αριστερής αντιπολίτευσης. Τώρα ο Σαμαράς μπορεί να αφοσιωθεί και πάλι στην πορεία των μεταρρυθμίσεων».

Τον ίδιο τίτλο έχει και η Frankfurter Allgemeine: «Ο Σαμαράς ξεπερνά την πρόταση δυσπιστίας». Η εφημερίδα πάντως επισημαίνει ότι «είναι πιο ισχνή πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία που θα στηρίξει τα μέτρα λιτότητας», εννοώντας τη διαγραφή της Θεοδώρας Τζάκρη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Αποτυγχάνει η πρόταση δυσπιστίας κατά της ελληνικής κυβέρνησης» γράφει η ιστοσελίδα του περιοδικού SPIEGEL, ενώ «πολιτική νίκη για τον Σαμαρά» βλέπει το ειδησεογραφικό δίκτυο N-TV. Η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου γράφει ότι «η ελληνική κυβέρνηση διασώζεται» και κάνει λόγο για «3.000 διαδηλωτές κατά της λιτότητας μπροστά στη Βουλή».

Πηγή: Deutsche Welle

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή