Εύκαμπτες οθόνες OLED για smartphones από την LG

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 11:10
LG

Η οθόνη της LG Display είναι φτιαγμένη σε πλαστικό υπόστρωμα αντί για γυαλί, κάτι που έκανε εφικτό το να καταστεί η οθόνη εύκαμπτη και ταυτόχρονα ανθεκτική.

A- A A+

Την έναρξη της μαζικής παραγωγής εύκαμπτων οθονών OLED για smartphones ανακοίνωσε η LG.

«Η LG Display ξεκινά μία νέα εποχή εύκαμπτων οθονών για smartphones» δήλωσε ο Δρ. Σανγκ Ντέογκ Γεό, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και chief technology officer της LG Display. «Η αγορά εύκαμπτων οθονών αναμένεται να αναπτυχθεί γρήγορα, καθώς αυτή η τεχνολογία εκτιμάται ότι θα διαδοθεί περαιτέρω σε πολλαπλές εφαρμογές, περιλαμβάνοντας οθόνες για αυτοκίνητα, tablets και ηλεκτρονικές συσκευές που φοριούνται. Ο στόχος μας είναι να βρεθούμε μπροστά στην αγορά εύκαμπτων οθονών από νωρίς, παρουσιάζοντας νέα προϊόντα με βελτιωμένες επιδόσεις και διαφοροποιημένους σχεδιασμούς κάθε χρόνο» πρόσθεσε.

Η οθόνη της LG Display είναι φτιαγμένη σε πλαστικό υπόστρωμα αντί για γυαλί, κάτι που έκανε εφικτό το να καταστεί η οθόνη εύκαμπτη και ταυτόχρονα ανθεκτική. Το πάχος της είναι μόλις 0,44 χιλιοστά, ενώ το βάρος 7,2 γραμμάρια, ακόμα και όταν πρόκειται για οθόνη των έξι ιντσών. Η οθόνη μπορεί να κάμπτεται από πάνω προς τα κάτω και όχι από την μία πλευρά στην άλλη.

Σύμφωνα με μελέτη της IHS Display Bank, η παγκόσμια βιομηχανία εύκαμπτων οθονών θα έχει δει δραματική αύξηση μέχρι το 2016, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας αγοράς αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, η οποία αναμένεται να έχει ξεπεράσει τα 10 δισ. μέχρι το 2019. 

Η νοτιοκορεατική εταιρεία σκοπεύει να αρχίσει την πώληση των πρώτων συσκευών που θα ενσωματώνουν την εν λόγω τεχνολογία μέσα στο 2014.

Σε αντίστοιχη κίνηση αναμένεται να προβεί σύντομα και η Samsung, παρουσιάζοντας  μία ειδική έκδοση του Galaxy Note 3 εντός μικρού χρονικού διαστήματος. Ήδη, τόσο η Samsung όσο και η LG, χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή σε τηλεοράσεις κυρτών οθονών.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει σε σχετικό του δημοσίευμα το Ars Technica, η εποχή που οι χρήστες θα μπορούν να διπλώνουν κυριολεκτικά τα τηλέφωνα ή τα tablets τους και να τα βάζουν στην τσέπη βρίσκεται ακόμα μακριά, καθώς οι εν λόγω τεχνολογίες επιτρέπουν κάμψη μόνο περιορισμένης έκτασης. Όπως εκτιμάται, τα προϊόντα της Samsung και της LG, αν και σαφώς καινοτόμα, δεν θα φέρουν επανάσταση στο χώρο, καθώς αυτό που μπορούν να προσφέρουν είναι  απλά «απαλές» καμπυλώσεις και ανάγκη για λιγότερες επισκευές, καθώς θα σπάνε πιο δύσκολα.

Προτεινόμενα για εσάς