Galaxy Round: Smartphone με κυρτή οθόνη από την Samsung

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 06:19
UPD:11:42
SAMSUNGTOMORROW

Η καινοτομία του νέου κινητού έγκειται στην κυρτή οθόνη, που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την εισαγωγή συσκευών με εύκαμπτες οθόνες.

A- A A+

Το πρώτο της smartphone με κυρτή οθόνη, ονόματι Galaxy Round, ανακοίνωσε η Samsung.

Η βασική καινοτομία της συσκευής έγκειται στην 5,7 ιντσών, Full HD Super AMOLED κυρτή οθόνη της, η οποία φέρνει πιο κοντά την «εποχή» των εύκαμπτων οθονών στις φορητές και μη ηλεκτρονικές συσκευές.

Το βάρος του Galaxy Round ανέρχεται στα 154 γραμμάρια και το πάχος του είναι 7,9 χιλιοστά. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται τετραπύρηνος επεξεργαστής 2,3 GHz, 3 GB RAM, 32 GB αποθηκευτικού χώρου, οπίσθια κάμερα των 13 megapixel, και εμπρόσθια των 2 megapixel.

Στα νέα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται η δυνατότητα και προβολής ενημερώσεων ενώ είναι η home screen είναι απενεργοποιημένη μέσω ενός απλού ανασηκώματος του τηλεφώνου από πλάγια (Roll Effect), καθώς και το Gravity Effect, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, δημιουργεί οπτική αλληλεπίδραση με την οθόνη όταν ο χρήστης γέρνει ελαφρά τη συσκευή. Επίσης, το Bounce UX επιτρέπει εύκολο χειρισμό της μουσικής του χρήστη μέσω μερικών απλών κινήσεων, ενώ το Side Mirror εκτελεί παρόμοια καθήκοντα για φωτογραφίες και βίντεο.

Σε πρώτο επίπεδο, το Galaxy Round θα κυκλοφορήσει μόνο στη Νότια Κορέα, σε χρώμα Luxury Brown. Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα σχέδια της σχετικά με την παγκόσμια κυκλοφορία του. Το κόστος του ανέρχεται περίπου στα 1.000 δολάρια.

Η Samsung προχώρησε στο λανσάρισμα της συσκευής μερικές μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της LG ότι θα ξεκινήσει την κατασκευή τηλεφώνων με κυρτές οθόνες εντός του επόμενου έτους.

Προτεινόμενα για εσάς