Σούπερ Λίγκα: Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 4-0 τον ΠΑΟΚ

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 21:20
UPD:21:27
ICON PRESS/ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Κώστας Μήτρογλου άνοιξε το σκορ στο 36' για τον Ολυμπιακό

A- A A+

Ντέρμπι στα...χαρτιά αποδείχθηκε αυτό της 11ης αγωνιστικής, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν τον αντίπαλό τους με 4-0 κι από πολύ νωρίς απέδειξαν ότι κι εφέτος μόνο εάν αυτοκτονήσουν θα χάσουν τον τίτλο.

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο η ομάδα του Μίτσελ πανηγύρισε την 10η νίκη της στο πρωτάθλημα και 5η διαδοχική σε ισάριθμα ματς στο Καραϊσκάκη, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει αντίπαλο στην κούρσα του πρωταθλήματος. Το «τρίποντο» έδωσε στον Ολυμπιακό...αέρα 6 βαθμών από το «δικέφαλο» του Βορρά, που αποδείχθηκε πολύ «λίγος» στο ντέρμπι-τίτλου, όπως χαρακτήριζαν οι άνθρωποι του το παιχνίδι με τους Πειραιώτες. 

Όπως και στα περισσότερα ματς του Ολυμπιακού στο εφετινό πρωτάθλημα, τη διαφορά για την ομάδα του Μίτσελ έκανε και πάλι η μεσοεπιθετική του γραμμή (Κάμπελ, Φουστέρ, Σαβιόλα και Μήτρογλου). Ο άνθρωπος-γκολ των Πειραιωτών ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στο στο 36ο λεπτό, ενώ σε όλη τη διάρκεια του ματς ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες του Ολυμπιακού.

Με καλή τακτική και διαρκές πρέσινγκ, οι Θεσσαλονικείς δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν στο πρώτο 30λεπτο την εστία του Χακόμπο. Ο Κάμπελ ήταν αυτός που δημιουργούσε τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ κι από δική του μπαλιά στο 36΄ ο Κώστας Μήτρογλου δεν είχε κανένα πρόβλημα από πολύ κοντά να «γράψει» το 1-0.  Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς τη μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Ολυμπιακό, πάντως, να μπαίνει στ'  αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ.

Το παιχνίδι απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό στην επανάληψη, μιας και ο ΠΑΟΚ βγήκε πιο επιθετικά με στόχο να ισοφαρίσει. Η ομάδα του Στέφενς έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 58΄ με τον Αθανασιάση, το σουτ του οποίου από καλή θέση έφυγε άουτ κι απο κει και πέρα παραδόθηκε άνευ όρων. Το ντέρμπι ουσιαστικά τελείωσε 2 λεπτά αργότερα. Από νέα ασίστ του Κάμπελ, αυτή την φορά ήταν η σειρά του Σαβιόλα να πλασάρει τον Χακόμπο και να κάνει το 2-0. Το παιχνίδι απέκτησε τυπική διαδικασία στο υπόλοιπο διάστημα, με τους Πειραιώτες να πετυχαίνουν και τρίτο γκολ με τον Φουστέρ στο 74΄ με κεφαλιά. 

Τον επίλογο στο θρίαμβο του Ολυμπιακού έγραψε στο 80΄ ο κορυφαίος του παίκτης στο ματς, Κάμπελ, με διπλή προσπάθεια απέναντι στον Χακόμπο, ενώ τρία λεπτά μετά ο Φουστέρ σημάδεψε το δοκάρι.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις