Ιράν: «Είμαστε έτοιμοι για αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη Συρία»

Δεν συμφώνησαν ΗΠΑ, Ρωσία, ΟΗΕ για τη συμμετοχή της Τεχεράνης στη Γενεύη 2
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 19:51
UPD:06/11/2013 14:11
FRANCE 24 English

Η αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ στο αγγλόφωνο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 24

A- A A+

Την ετοιμότητα του Ιράν να στηρίξει μια γενική αποχώρηση κάθε ξένης δύναμης από τη Συρία εξέφρασε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, την Τρίτη το βράδυ, μιλώντας στο διεθνές γαλλικό δίκτυο France 24, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Ζαρίφ έκανε τη σχετική δήλωση, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο το Ιράν θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στη λιβανική Χεζμπολάχ για να αποχωρήσουν οι μαχητές της από τη Συρία, όπου και μάχονται στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

EURONEWS

Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι Ρωσίας, ΗΠΑ και Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι συναντούνταν στη Γενεύη, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στη συμμετοχή του Ιράν στη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη, γνωστή ως «Γενεύη 2».

Όπως μεταδίδει, εξάλλου, το πρακτορείο Associated Press, δια στόματος του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για το συριακό, Λαχντάρ Μπραχίμι, ανακοινώθηκε ότι δεν επετεύχθη συμφωνία με Ρωσία και ΗΠΑ ούτε για την ημερομηνία της διάσκεψης.

EURONEWS
AL JAZEERA ENGLISH

Ο κ. Μπραχίμι τόνισε σε συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη ότι αναζητείται ακόμη λύση ώστε η διάσκεψη να συγκληθεί πριν από το τέλος του έτους.

Το ζήτημα της συμμετοχής του Ιράν, σύμφωνα με το Reuters, αναμένεται να συζητηθεί περαιτέρω.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή