Σούπερ Λίγκα: Όγδοη νίκη ο Ολυμπιακός, 5-1 τον ΟΦΗ

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013 21:19
UPD:21:26
Icon/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την 8η εφετινή του νίκη και 4η στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε ισάριθμα παιχνίδια, πέτυχε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες με ηγέτη τον Κώστα Μήτρογλου επικράτησαν με 5-1 του ΟΦΗ, που παραμένει χωρίς «τρίποντο» μετά από 9 αγωνιστικές.

Ο νεαρός επιθετικός των «ερυθρόλευκων» με τα δύο γκολ που πέτυχε απόψε έφτασε τα 12 και ήταν η διαρκής πηγή κινδύνων στην άμυνα των Κρητικών. Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας δεν ήταν καλοί στα πρώτα 45 λεπτά, ωστόσο, ανέβασαν στροφές στο δεύτερο μέρος και γρήγορα-γρήγορα «αποκατέστησαν την τάξη», φτάνοντας τα 29 γκολ μετά από 9 αγωνιστικές. Το 5-1 είναι η τρίτη πιο ευρεία νίκη των νταμπλούχων Ελλάδας στο ξεκίνημα της περιόδου, μετά το 6-0 επί της Βέροιας και το 5-0 επί του Λεβαδειακού.

Η ομάδα του Σα Πίντο μετά την 3η ήττα που γνώρισε στο πρωτάθλημα, την πιο «βαριά» έως τώρα, είναι η μοναδική από τις 18 της Σούπερ Λίγκας που ακόμη δεν έχει γευτεί την χαρά της νίκης. 

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε ο ΟΦΗ, που με το Λαμπρόπουλο στο 1ο λεπτό «πάγωσε» το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το σουτ του ποδοσφαιριστή των Κρητικών βρήκε το δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Ρομπέρτο (0-1), ωστόσο, οι πανηγυρισμοί των παικτών του Σα Πίντο κράτησαν μόλις 3 λεπτά.

Στο 4' ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με το μόνιμο σκόρερ του, Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Μπούρμπου στη σέντρα του Κάμπελ και με κεφαλιά έκανε το 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να ανατρέψουν εντελώς το εις βάρος τους σκηνικό στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, χωρίς να τα καταφέρουν, αν και στο 44ο λεπτό είχαν τη μεγάλη ευκαιρία. Ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Δασκαλάκης είχε νικήσει το Μήτρογλου αποκρούοντας με τα πόδια το σουτ του διεθνή στράικερ, στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι μετά το χέρι του Ζόρο. Ο Μήτρογλου εκτέλεσε, αλλά ο Δασκαλάκης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε, διατηρώντας το σκορ στο 1-1.

Ο διεθνής φορ, όμως, «πήρε το αίμα του πίσω» στο 52΄ και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό. Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 58΄, όταν ο Χολέμπας με απευθείας φάουλ έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Δασκαλάκη (3-1). Ο ΟΦΗ δεν είχε τις λύσεις για να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ενώ από το 75ο λεπτό «παρέδωσε τα όπλα», μετά την αποβολή του Μπούρμπου με 2η κίτρινη κάρτα.

Στο 85΄ ο Μανιάτης μετά τη δεύτερη ασίστ του Κάμπελ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1με πλασέ στην κίνηση, ενώ ένα λεπτό μετά ο Γιαταμπαρέ με σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό και παράλληλα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (5-1).

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις