Ευρωλίγκα: Άνετη νίκη με Λαμποράλ ο Παναθηναϊκός

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 23:07
UPD:23:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ

Το ματς «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκε με 20 πόντους διαφορά (44-24) περίπου 3.5 λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου.

A- A A+

Την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα πέτυχε απόψε στην Κύπρο ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με 95-74 της Λαμποράλ Κούτσα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου.

Μετά την ήττα από τη Λιέτουβος Ρίτας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης οι «πράσινοι» ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη γα να μη βρεθούν προ απρόοπτου από το ξεκίνημα του εφετινού μαραθωνίου. Με το κυπριακό κοινό στο πλευρό του (το ματς έγινε στη Λευκωσία λόγω της τιμωρίας της έδρας του «τριφυλλιού») και σε συνδυασμό με τις σημαντικές απουσίες των Βάσκων (Τσελάτι, Σαν Εμετέριο), ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ εύκολα στο στόχο του.

Ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκε με 20 πόντους διαφορά (44-24) περίπου 3.5 λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Η άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Σκαριόλο για να σταματήσει τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη απέτυχε παταγωδώς, καθώς στο πρώτο 20λεπτο οι νταμπλούχοι με 10/22 σουτ τριών πόντων πήραν γρήγορα διαφορά ασφαλείας και στο υπόλοιπο του παιχνιδιού έκαναν συντήρηση δυνάμεων.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Λαμποράλ δεν άλλαξε την άμυνα ζ.ώνης, οπότε ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την...απλή μέθοδο των τριών και με 15/31 τρίποντα εξασφάλισε διαφορά που έφτασε και τους 24 πόντους (75-51). Ο Μάικ Μπράμος με 6/10 μέχρι το τέλος του 3ου δεκάλεπτου ήταν ο πιο εύστοχος παίκτης του «τριφυλλιού» έξω από τη γραμμή των 6.75μ. 

EUROLEAGUE BASKETBALL

Οι Βάσκοι εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των «πρασίνων» προς το τέλος της 3ης περιόδου και τις αρχές της τελευταίας και μείωσαν στους 14 (77-63), αλλά πολύ γρήγορα η διαφορά ανέβηκε στους 19 με το τρίποντο του Μπράμου (84-65). Ο διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού με 7/11 τρίποντα και 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας, ενώ με 15 τελείωσε το ματς ο Ραμέλ Κάρι (3/5 τρίποντα). Συνολικά ο Παναθηναϊκός πέτυχε 18/37 τρίποντα, ρεκόρ στην Ευρωλίγκα για εφέτος και επίδοση που δε συναντά κανείς εύκολα στη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια.

EUROLEAGUE BASKETBALL

Ο Μπράμος με 7/11 τρίποντα και 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας.

Με 23 πόντους τελείωσε τον αγώνα ο Νοτσιόνι για την ισπανική ομάδα, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Γέλινεκ που πέτυχε άλλους 17.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις