Ευρωλίγκα: Με το...δεξί ο Ολυμπιακός, 69-61 τη Μάλαγα

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 23:08
UPD:23:08
ICON/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Πρεμιέρα με το...δεξί έκανε στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, που επικράτησε δύσκολα της Μάλαγα στο ΣΕΦ με 69-61, στο εναρκτήριο ματς των δύο ομάδων στον Γ΄ όμιλο της διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρέθηκαν να χάνουν αρχικά με 12 πόντους στην τρίτη περίοδο και στη συνέχεια με 10, αλλά με συνεχόμενα τρίποντα από τους Πετγουέι, Λοτζέσκι και Σλούκα κατάφεραν να «γυρίσουν» το ματς και στο ξεκίνημα του τελευταίου 10λεπτου να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά. Βγάζοντας πολύ ενέργεια στο παρκέ από κει και πέρα οι παίκτες του Μπαρτζώκα ξέφυγαν με 5 πόντους (54-49) περίπου 6 λεπτά πρiν τη λήξη  και με τη συμπαράσταση των οπαδών τους έφτασαν στη μεγάλη νίκη.

Το επί μέρους σερί των «ερυθρόλευκων» έφτασε στο 23-4 και η διαφορά στο +11 (62-51), με τους Ανδαλουσιάνους να μη μπορούν να παρακολουθήσουν τους γηπεδούχους, έστω κι αν στα 2.14'' πριν τη λήξη μείωσαν στο -5 (62-57) εκμεταλλευόμενοι κυρίως την χαλαρότητα που επέδειξαν οι Πειραιώτες.

EUROLEAGUE BASKETBALL
OLYMPIACOS BC

Κορυφαίος του Ολυμπιακού στο παιχνίδι ήταν ο Μπρέντ Πετγουέι, που πέτυχε 13 πόντους (3/4 τρίποντα), ενώ εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και ο Ματ Λοτζέσκι που τελείωσε το ματς με 12 πόντους και 3/4 τρίποντα. Ο Αμερικανός με βελγική υπηκοότητα αποδείχθηκε «κρύο αίμα» την ώρα που ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού και με καθοριστικά τρίποντα κατάφερε να κρατήσει όρθια την ομάδα του στην προσπάθεια της αντεπίθεσης που εξαπέλυσε η Μάλαγα. Με 13 πόντους τελείωσε το ματς και ο Βασίλης Σπανούλης.

Οι Ντράγκιτς και Βάθκεθ πέτυχαν από 12 πόντους, με το Σλοβένο να εκτελεί έξω από τη γραμμή των τριών πόντων (3/4 τρίποντα).

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις