Επεισόδια στην Αλεξάνδρεια και στο Σουέζ

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 19:14
UPD:19:18
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Στην περιοχή της Γκίζας στο Κάιρο υπήρξε επίσης ένταση, με κατοίκους να πετούν πέτρες εναντίον υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά του στρατού.

A- A A+

Χρήση δακρυγόνων έκανε η αστυνομία εναντίον υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι οι οποίοι πραγματοποιούσαν διαδηλώσεις στην Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.

Οι διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι είναι συχνές, ειδικά μετά την προσευχή της Παρασκευής, αφότου ο πρόεδρος ανετράπη από τον στρατό στις 3 Ιουλίου.

Στο Σουέζ η αστυνομία έριξε δακρυγόνα εναντίον περίπου 4.000 διαδηλωτών, ενώ στην Αλεξάνδρεια περίπου 1.000 άτομα διαδήλωσαν υπέρ του Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αποκλείοντας τον Κορνίς , κεντρικό παραλιακό δρόμο, και φωνάζοντας συνθήματα κατά του στρατού και της αστυνομίας.

Κάτοικοι και οδηγοί άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των διαδηλωτών για να τους αναγκάσουν να τους ανοίξουν τον δρόμο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν συγκρούσεις. Η αστυνομία αντέδρασε χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, ενώ έγιναν δύο συλλήψεις.

Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και υποστηρικτών του Μόρσι έλαβαν χώρα και στο Ουαρντεγιάν, περιοχή της δυτικής Αλεξάνδρειας, μέχρι την επέμβαση της αστυνομίας.

Στην περιοχή της Γκίζας στο Κάιρο υπήρξε επίσης ένταση, με κατοίκους να πετούν πέτρες εναντίον υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά του στρατού. Τραυματίστηκαν επτά άτομα.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή