Αίγυπτος: Επίθεση με παγιδευμένο όχημα σε κτήριο του στρατού στην Ισμαηλία

Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 15:07
UPD:17:32
REUTERS/STRINGER

Η δύναμη της έκρηξης προκάλεσε την κατάρρευση μέρους του κτηρίου, σύμφωνα με μία εκ των πηγών.

A- A A+

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε κτήριο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού  στην Ισμαηλία, βορειοανατολικά του Καΐρου το Σάββατο, σύμφωνα με πηγές των αιγυπτιακών αρχών ασφαλείας.

Η δύναμη της έκρηξης προκάλεσε την κατάρρευση μέρους του κτηρίου, σύμφωνα με μία εκ των πηγών.

Ένα άλλο παγιδευμένο αυτοκίνητο, που δεν εξερράγη, βρέθηκε κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε στην περιοχή το προσωπικό ασφαλείας.

Οι επιθέσεις με στόχους τις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή της Διώρυγας του Σουέζ και την Χερσόνησο του Σινά έχουν αυξηθεί από τότε που ο στρατός απομάκρυνε τον δημοκρατικά εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, τον περασμένο Ιούλιο, όπως επισημαίνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τους οπαδούς του Μόρσι και τους ένοπλους ισλαμιστές στο Σινά για τα επεισόδια.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στο στρατηγείο των δυνάμεων ασφαλείας της επαρχίας του Νότιου Σινά, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους.

Οι επιθέσεις σημειώνονται την ώρα που οι υποστηρικτές του Μόρσι διοργανώνουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις κατά της υποστηριζόμενης από τον στρατό κυβέρνησης.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή