Ευ. Βενιζέλος: Δυσανάλογη η πίεση που υφίσταται η Ελλάδα στο μεταναστευτικό

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 16:41
UPD:16:52
EPA/CHRISTOPHE KARABA

Ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει «έμπρακτα και άμεσα» την αλληλεγγύη της στο πλαίσιο της αρχής της δίκαιης κατανομής των βαρών, αλλά και να εφαρμοσθεί ένα ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό σχέδιο επί του πεδίου.

A- A A+

Στη «διαρκή και δυσανάλογη πίεση» που υφίσταται η Ελλάδα στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών εστίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνήλθε σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει «έμπρακτα και άμεσα» την αλληλεγγύη της στο πλαίσιο της αρχής της δίκαιης κατανομής των βαρών, αλλά και να εφαρμοσθεί ένα ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό σχέδιο επί του πεδίου.

Αναφερόμενος στο θέμα της Αιγύπτου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέμεινε στην ανάγκη να συμβάλει η Ε.Ε. στη διατήρηση της σταθερότητας και στην εφαρμογή του οδικού χάρτη για την ολοκλήρωση των δημοκρατικών διαδικασιών που θα διασφαλίζουν τη συμμετοχή του συνόλου της αιγυπτιακής κοινωνίας. Όπως επισήμανε, τυχόν αστάθεια στην Αίγυπτο θα είχε καταλυτικές συνέπειες σε όλα τα ανοικτά μέτωπα της ευρύτερης περιοχής.

Σε ό,τι αφορά τη Συρία, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε τη σημασία της διαδικασίας της Γενεύης II ως μοχλού επίτευξης πολιτικής λύσης. Όπως όμως τόνισε, η διοργάνωση της Γενεύης ΙΙ αποκαλύπτει την πολυπλοκότητα των καταστάσεων που υπάρχουν στο εσωτερικό της αντιπολίτευσης, αλλά και ευρύτερα στη θρησκευτική και εθνοτική διαστρωμάτωση της χώρας και συνεπώς, η άμεση δραστηριοποίηση για την αντιμετώπιση των τραγικών ανθρωπιστικών προβλημάτων είναι μια αυτοτελής προτεραιότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή