Θρίαμβος Ξάνθης με χατ-τρικ του Σολάρι

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013 20:04
UPD:20:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο παίκτες της Ξανθης πανηγυρίζουν κατά την διάρκεια του αγώνα ΑΕΛ Καλλονής - Ξανθη για τη 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας.

A- A A+

Τη δεύτερη συνεχή νίκη και πρώτη φετινή εκτός έδρας σημείωσε η Ξάνθη, που στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής επικράτησε με το ευρύτατο 5-1 της τυπικά γηπεδούχου Καλλονής στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καταγράφοντας βαθμολογικό άλμα.

Σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό από την έναρξή του, η ομάδα της Λέσβου πίεσε για ένα γρήγορο γκολ και έχασε ευκαιρίες με τους Χουάνλου στο 3΄(απέκρουσε ο Ζαρόπουλος) και τον Λεοζίνιο στο 21΄, με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να εξουδετερώνει τη διπλή προσπάθεια του Βραζιλιάνου.

Ενδιάμεσα, οι τυπικά γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Γούτα στον Λεοζίνιο (7΄), αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 24΄ ο Σιδεράκης αποσόβησε τον κίνδυνο στο σουτ του Σουάρες, όμως δευτερόλεπτα αργότερα δεν κατόρθωσε να αποτρέψει το 0-1 στην κεφαλιά του Σολάρι.

«Ψυχρολουσία» για τους νησιώτες, που όμως επαναλήφθηκε στο 32΄ με σκόρερ αυτή τη φορά τον Σολτάνι, και πάλι με κεφαλιά! Στο 40΄ ο Μαρσέλο μείωσε με τον ίδιο τρόπο ύστερα από μακρινό φάουλ του Λεοζίνιο, αλλά στο 45΄ ο Σολάρι «χτύπησε» για δεύτερη φορά, κάνοντας το 1-3!

Ίδιο το σκηνικό και στην επανάληψη, με τους παίκτες του Μάουρερ να βρίσκουν «άπλετο» χώρο στις αντεπιθέσεις τους και τον Σολτάνι να κάνει το 1-4 σε μία από αυτές, στο 54ο λεπτό.

Η τελευταία ευκαιρία για να μειώσει και να ελπίζει η Καλλονή χάθηκε στο 75΄, όταν ο Λεοζίνιο πέρασε τον Ζαρόπουλο, αλλά ο Μπαξεβανίδης απέκρουσε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Τελικά, στο 90΄ η Ξάνθη μετέτρεψε σε θρίαμβο τη νίκη της και ο Σολάρι έφτασε στο χατι-τρικ, όταν με δεύτερη προσπάθεια και αφού το πρώτο σουτ είχε σταματήσει στο δοκάρι του Σιδεράκη, έκανε το τελικό 1-5.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις