Ευρωλίγκα: Ήττα στην πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 23:53
UPD:18/10/2013 01:03
EPA/VALDA KALNINA
A- A A+

Δεύτερη συνεχή ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός σε διάστημα τριών ημερών, καθώς μετά το 45-55 στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1, οι «πράσινοι» έχασαν απόψε στη Λιθουανία και από τη Λιέτουβος Ρίτας με 84-83 στην παράταση (κ.δ. 74-74), στον εναρκτήριο αγώνα τους στη φετινή Ευρωλίγκα.

«Δήμιος» για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν ένας πρώην «ερυθρόλευκος», ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις, ο οποίος με καλάθι 5,5΄΄ πριν τη λήξη της παράτασης και συνολικά 19 πόντους (4/4 τρίποντα) οδήγησε την ομάδα από το Βίλνιους σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον ανέτοιμο Παναθηναϊκό, που και απόψε έδειξε αγωνιστικές αδυναμίες, ιδιαίτερα στην άμυνα. 

Με ηγέτη τον Κουκ, οι Λιθουανοί προηγήθηκαν 13-9 και 17-11, όμως Ούκιτς και Μαυροκεφαλίδης ήρθαν «ζεστοί» από τον πάγκο και σκοράροντας μαζί οκτώ πόντους βοήθησαν την ομάδα τους να τρέξει ένα σερί 8-0 και να προσπεράσει με 19-17, για να λήξει η πρώτη περίοδος με τους αντίπαλους ισόπαλους 25-25, αφού οι άμυνες έμοιαζαν χάρτινες. 

EUROLEAGUE BASKETBALL

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» έσφιξαν την άμυνά τους, οι Παππάς και Μπατίστ πήραν ρόλους στο σκοράρισμα και ο Παναθηναϊκός στο έφτασε τη διαφορά στο +6 (36-42), αλλά δύο τρίποντα του Σεϊμπούτις επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν με τη λήξη του ημιχρόνου σε 42-42, σε παιχνίδι που από νωρίς έδειχνε ότι θα εξελιχθεί σε ντέρμπι. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε, οι αντίπαλοι ήταν άστοχοι και η εξέλιξη στο σκορ πήγαινε πόντο-πόντο. Ο Σεϊμπούτις έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Λιθουανούς, που έφτασαν στο 74-70 λίγο πριν τη λήξη αλλά με μία βολή του Διαμαντίδη και τρίποντο του ίδιου από κλέψιμο του Λάσμε (μέχρι τότε είχε 0/6) ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στα 18΄΄ πριν τη λήξη, με τον Κουκ να αστοχεί στο τελευταίο σουτ. 

EUROLEAGUE BASKETBALL

Η καλύτερη φάση της βραδιάς από τον Ρενάλντας Σεϊμπούτις

Στην παράταση οι βολές του Ματσιούλις και το καλάθι του Ούκιτς έδωσαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων αλλά πέντε πόντοι του Μπαμπράουσκας και μία βολή του Σονγκάιλα έκαναν το 80-78, για να προηγηθούν εκ νέου οι φιλοξενούμενοι (83-82) με κάρφωμα και βολή του Γκιστ, αλλά τον επίλογο να γράφει με εύστοχο σουτ μπροστά από τον Φώτση ο Σεϊμπούτις.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις