Επί τάπητος το θέμα της κινητικότητας

Σε εξέλιξη το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 14:04
UPD:14:04
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτογραφία) βρίσκεται το θέμα της κινητικότητας.

A- A A+

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου, το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι μελλοντικά «η κινητικότητα δεν θα συνδέεται με τις απολύσεις», αλλά θα είναι «εργαλείο καλύτερης διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού».

«Ήδη συζητάμε με την ΚΕΔΕ εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα - να παίρνουμε πλεονάζον προσωπικό και να το κατευθύνουμε σε άλλους δήμους που έχουν ελλείψεις», διευκρίνισε.

EUROKINISSI

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι στο υπουργείο δεν έχει γίνει καμία συζήτηση από την τρόικα για περισσότερες απολύσεις από αυτές που είχαν συμφωνηθεί.

Ο υπουργός υπογράμμισε τέλος την ανάγκη να είμαστε συνεπείς, όπως είπε, στις μεταρρυθμιστικές μας δράσεις, «όχι γιατί μας το ζητάει η τρόικα, αλλά γιατί πρέπει κάποια στιγμή να αποκτήσουμε την ‘ιδιοκτησία’ αυτών των αλλαγών».


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή