Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θέλω να είμαι υπουργός κινητικότητας και διαθεσιμότητας

Συνάντηση του υπουργού με τη γαλλίδα ομόλογό του και τον γ.γ. του ΟΟΣΑ
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 20:33
UPD:20:44
Eurokinissi/EUROKINISSI

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης (φωτογραφία αρχείου) υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να περιορίζεται η διοικητική μεταρρύθμιση στην κινητικότητα, στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις.

A- A A+

Η κινητικότητα είναι μια παρέμβαση, δεν είναι όμως η ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημοσίου, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης από το Παρίσι μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκούρια, και τη γαλλίδα ομολόγό του, Μαριλίζ Λεμπρανσύ.

«Πρέπει να στρέψουμε την ενέργειά μας εκεί που πραγματικά πονάμε. Για παράδειγμα, το πώς επιλέγουμε τους γενικούς μας διευθυντές, θέμα για το οποίο δεν έχουμε δώσει ακόμα απάντηση συμβατή με τις απαιτήσεις της σημερινής δημόσιας διοίκησης. Το λέω μέσα από την εμπειρία ενός ανθρώπου που τους τελευταίους τρεις μήνες ασχολήθηκε μόνο με την κινητικότητα και έχω πει ότι δεν θέλω να είμαι υπουργός κινητικότητας και διαθεσιμότητας, θέλω να είμαι υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης στο σύνολο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μέσα στην εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο, μεταξύ άλλων, «το εργαλείο της Διαύγειας ενισχύεται ιδιαίτερα και πηγαίνει αρκετά βήματα πιο πέρα ως προς τη θεσμική του κατοχύρωση».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να περιορίζεται η διοικητική μεταρρύθμιση στην κινητικότητα, στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις.

«Δεν μπορεί να έχει ως αποκλειστικό γνώμονα τη μείωση του κόστους, είναι μεταρρυθμίσεις σύνθετες που απαιτούν χρόνο και επενδύσεις και όχι μόνο περικοπές», σημείωσε.

Κατά τη συνάντηση στο Παρίσι, ο κ. Γκούρια παρουσίασε την πρόοδο της δεύτερης φάσης των εργασιών που έχει αναλάβει ο ΟΟΣΑ για τον εντοπισμό των διοικητικών βαρών στις ελληνικές επιχειρήσεις και σε 13 τομείς.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, ο ΟΟΣΑ θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει έως τον Ιανουάριο του 2014 την εργασία, με την οποία θα έχουν εντοπισθεί αλλά και κοστολογηθεί τα διοικητικά βάρη. Παράλληλα, ο Οργανισμός θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το 20% των σημαντικότερων βαρών ώστε να περιορισθούν ή να απαλειφθούν.

Ο κ. Γκούρια πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα στα τέλη Νοεμβρίου με την ευκαιρία της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης για την Ελλάδα. Εν όψει αυτής της επίσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τόνισε την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι η χώρα θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή