To Isohunt ήταν η τρίτη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στο Ίντερνετ για αρχεία Bittorrent, και ως εκ τούτου είχε βρεθεί εν μέσω μίας μακρόχρονης νομικής μάχης. Η μάχη αυτή έλαβε τέλος – και μαζί της το Isohunt, το οποίο θα κλείσει και θα πληρώσει 110 εκατομμύρια δολάρια στην Motion Pictures Association of America (MPAA).
Η MPAA προσπαθούσε να κλείσει το site από τον Φεβρουάριο του 2006, όταν είχε δημοσιεύσει ανακοίνωση ότι θα υπέβαλλε μήνυση για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων. Ο συμβιβασμός έγινε εν όψει δικαστικής αναμέτρησης, την οποία θεωρείται σίγουρο ότι το Isohunt (του Καναδού Γκάρι Φουνγκ) θα έχανε.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το site θα έχει κλείσει ως τις 23 Οκτωβρίου.
Το Isohunt είχε κατηγορηθεί για υποκίνηση πειρατείας ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, και είχε συνεχίσει τη λειτουργία του από servers στον Καναδά παρά την απόφαση αμερικανικού ομοσπονδιακού δικαστηρίου εναντίον του το 2009.
Από πλευράς του, ο Φουνγκ έγραψε στο blog του ότι λυπάται να βλέπει το «μωρό» του να χάνεται, αλλά δηλώνει ότι έδωσε τον «καλό αγώνα» και «τερμάτισε την κούρσα» μένοντας πάντα πιστός. Παράλληλα, δήλωσε στο Torrentfreak ότι σε καμία περίπτωση δεν επέτρεψε την αποκάλυψη δεδομένων (διευθύνσεις ΙΡ, emails) χρηστών του Isohunt.
O πρόεδρος της ΜΡΑΑ, Κρις Ντοντ, δήλωσε ότι ο εν λόγω συμβιβασμός στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι σε «αυτοί που δημιουργούν επιχειρήσεις γύρω από την ενθάρρυνση και τη διευκόλυνση άλλων πάνω στην καταπάτηση copyright, είναι οι ίδιοι καταπατητές, και θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους».
Το Isohunt είχε ιδρυθεί πριν από περίπου μία δεκαετία. Σύμφωνα με το Ars Technica, η δίκη ήταν να ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, ωστόσο υπήρχαν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις οι οποίες καθιστούσαν τη «μάχη» ήδη χαμένη από πριν, ενώ η ΜΡΑΑ είχε ανακοινώσει ότι οι δικηγόροι των κινηματογραφικών στούντιο θα ζητούσαν μέχρι και 600 εκατομμύρια εάν η υπόθεση έφτανε στο δικαστήριο.
Το site, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΜΡΑΑ, είχε 44,2 εκατομμύρια χρήστες και 13,7 εκατομμύρια ενεργά torrents. Η θέση του IsoHunt ήταν πως ήταν ουδέτερο, ως μηχανή αναζήτησης, καθώς ποτέ δεν προβεί σε άμεση αντιγραφή παράνομου υλικού.
Άλλα γνωστά sites και υπηρεσίες που έχουν γίνει απώλειες στον αέναο «πόλεμο του copyright» είναι το PirateBay, το Napster, το Grokster, το KaZaa και το Limewire.