«Πράσινος» ο Μαυροκεφαλίδης, μήνυμα φιλίας σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 15:16
UPD:18:16
Icon/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επισήμως τη συμφωνία στην οποία είχε φτάσει από χθες με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος θα πτροσφέρει τις υπηρεσίες του στον πρωταθλητή Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια. 

«Είχα κάποιες προτάσεις, αλλά η επιλογή μου ήταν ο Παναθηναϊκός γιατί μου παρείχε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Δεν είμαι άνθρωπος που λέω μεγάλα λόγια, δεν μου ταιριάζουν ιδιαίτερα. Όλοι γνωρίζουν και γνωρίζουμε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και ότι πάντα στοχεύει ψηλά. Αν όμως δούμε από τώρα τη γραμμή τερματισμού, θα έχουμε χάσει το παιχνίδι», ήταν η πρώτη δήλωση του διεθνή σέντερ.

«Η λογική είναι μία: να ξεκινήσουμε βήμα-βήμα και να προχωρήσουμε μέσα από τη δουλειά που θα γίνεται σε καθημερινή βάση. Η ομάδα έχει διατηρήσει έναν πραγματικά αξιόλογο κορμό από πέρυσι, έχει αποδείξει τι δυνατότητες έχει και αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς τα νέα πρόσωπα, είναι να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας τον Παναθηναϊκό όσο περισσότερο μπορούμε», πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με την ΤΣΣΚΑ»

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «πράσινοι» τείνουν χείρα φιλίας στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς οι σχέσεις των δύο συλλόγων είχαν διαταραχθεί μετά την καταγγελία της ρωσικής ομάδας για επεισόδια εις βάρος της αποστολής της, στον τελευταίο αγώνα του φετινού «Top-16», στο ΟΑΚΑ.

«... Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει να χωρίσει τίποτα με καμία ευρωπαϊκή ομάδα. Πολύ περισσότερο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μια ομάδα η οποία έχει τον ίδιο αριθμό ευρωπαϊκών τροπαίων με εμάς, όπως και με τον κ. Βατούτιν, ο οποίος επίσης επενδύει κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια κι ασφαλώς αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Euroleague, όπως και το ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα, βρίσκονται διαρκώς σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

«Οι όποιες διαφορές περιορίζονται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και είναι λογικό να έχει παρουσιαστεί ένας τόσο υψηλός ανταγωνισμός ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν την τελευταία 20ετία κι έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές σε τελικούς και ημιτελικούς φάιναλ φορ, προσφέροντας -αναμφισβήτητα- αθλητικό θέαμα υψηλού επιπέδου και ποιότητας στον κόσμο του μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός και η ΤΣΣΚΑ μπορούν να διατηρήσουν το ρόλο του πρωταγωνιστή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με αμοιβαίο σεβασμό κι αναγνώριση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις