Μουντιάλ 2014: Φινάλε με Λιχτενστάιν και μυαλό στο Κάουνας για Εθνική

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 11:48
UPD:11:57
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή προπόνηση της Εθνικής Ελλάδος, ενόψει του αγώνα με το Λιχτενστάιν.

A- A A+

Με τις αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής ολοκληρώνεται απόψε η προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ευρωπαϊκή ζώνη.

Το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων θα είναι στραμμένο σε δύο γήπεδα, στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Λιχτενστάιν (20:00) αλλά και στο στάδιο «Σ. Ντάριους & Σ. Τζιρένας» του Κάουνας, με τη Λιθουανία να φιλοξενεί τη Βοσνία.

Ελλάδα και Βοσνία ισοβαθμούν στην κορυφή του 7ου ομίλου, με τους Βαλκάνιους αντιπάλους της Εθνικής να υπερτερούν πάντως στην επιθετική παραγωγικότητα και ως εκ τούτου να βρίσκονται στην πρώτη θέση, που δίνει και απευθείας πρόκριση.

Για να αποφύγει λοιπόν τα μπαράζ η Εθνική θα πρέπει να επικρατήσει του Λιχτενστάιν και την ίδια στιγμή η Βοσνία να μη νικήσει τη Λιθουανία. Δύσκολο, αφού η ομάδα του Σούσιτς είναι ανώτερη, αλλά όχι και αδύνατο, με τον Φερνάντο Σάντος να πιστεύει στο «θαύμα» έστω και την ύστατη ώρα.

Πέντε ομάδες έχουν ήδη «τσεκάρει» τα εισιτήριο για τη Βραζιλία και είναι το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιταλία και η Ελβετία. Από εκεί και ύστερα, στους υπόλοιπους τέσσερις ομίλους η πρώτη θέση θα κριθεί στο φίνις.

Στον 6ο όμιλο η Ρωσία έχει το προβάδισμα έναντι της Πορτογαλίας, καθώς απέχει τρεις βαθμούς ενώ πλεονεκτεί και στο «γκολ αβερέιτζ». Στον 8ο μονομαχούν Αγγλία και Ουκρανία, ενώ στον 9ο η Ισπανία χρειάζεται απλώς ένα βαθμό στο εντός έδρας ματς με τη Γεωργία, την ώρα που η Γαλλία (απέχει τρεις βαθμούς) θα φιλοξενεί τη Φινλανδία. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις