Μουντιάλ 2014: Η Ελλάδα νίκησε τη Σλοβακία 1-0 και περιμένει το δώρο από τους Λιθουανούς

Με αυτογκόλ του Σκρτελ κρίθηκε το ματς στο Καραϊσκάκη
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 23:36
UPD:23:43
REUTERS/YORGOS KARAHALIS
A- A A+

«Ζωντανή» στο παιχνίδι της απευθείας πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ 2014 έμεινε η εθνική ομάδα.

Μία αγωνιστική πριν το φινάλε των προκριματικών της διοργάνωσης, η Ελλάδα επιβλήθηκε με 1-0 της Σλοβακίας και παρέμεινε στην κορυφή του 7ου ομίλου με τη Βοσνία (από 22 βαθμούς), που συνέτριψε στην έδρα της το Λιχτενστάιν με 4-1. 

Τα πάντα, πλέον, θα κριθούν το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (15/10). Η «γαλανόλευκη» υποδέχεται στο Καραϊσκάκη το Λιχτενστάιν, ενώ οι Βόσνιοι θα παίξουν με τη Λιθουανία στο Βίλνιους. Για να τερματίσει στην πρώτη θέση η Ελλάδα και να αποφύγει τα μπαράζ πρόκρισης του Νοεμβρίου πρέπει να νικήσει το Λιχτενστάιν και ταυτόχρονα η Βοσνία να μην φύγει νικήτρια από την πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Σε διαφορετική περίπτωση η εθνική μας θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα μπαράζ, στην κλήρωση που θα ακολουθήσει.

REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Η εθνική ομάδα είχε μία «φλύαρη» υπεροχή στο ξεκίνημα του αγώνα και απείλησε στο 7΄ με την κεφαλιά του Μανωλά που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο γκολκίπερ των Σλοβάκων, Μούχα. 

Στα πρώτα 15 λεπτά η «γαλανόλευκη» κέρδισε αρκετά κόρνερ και φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κάποιο από αυτά. Κι όσο περνούσε η ώρα και η ελληνική ομάδα δεν έβρισκε τους διαδρόμους για να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μούχα, οι Σλοβάκοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 25΄ από το λάθος του Τοροσίδη ο Στοχ παρά λίγο να βρεθεί απέναντι από τον Καρνέζη. Ο άσσος του ΠΑΟΚ έπεσε στο έδαφος από τράβηγμα του αμυντικού της Ρόμα χωρίς να δοθεί η παράβαση (πέναλτι) από το διαιτητή.

REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Το σουτ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 28΄ απέκρουσε ο Μούχα, ο οποίος ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου έκανε ένα πραγματικά μεγάλο δώρο στην εθνική μας ομάδα. Ο Σκρτελ γύρισε τη μπάλα στο συμπαίκτη του, ο οποίος στην προσπάθειά του να κοντρολάρει  έκανε λάθος υπολογισμό και αυτή κατέληξε στα δίχτυα, δίνοντας με αυτό τον αναπάντεχο τρόπο το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (1-0).

ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το ματς ήταν πιο ανοιχτό στο δεύτερο μέρος, καθώς οι Σλοβάκοι βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν. Η Ελλάδα βρήκε πιο εύκολα τους διαδρόμους προς την περιοχή του Μούχα και στο 56΄ «άγγιξε» το 2-0 με το Μήτρογλου, ο οποίος πέρασε τη μπάλα πάνω από το γκολκίπερ της Σλοβακίας, αλλά ο Πέκαριρ έδιωξε προ της γραμμής. Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις στην υπόλοιπη διάρκειά του, εάν εξαιρέσει κανείς την κεφαλιά του Βάις στο 83΄ που έφυγε άουτ. Έστω και χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, η «γαλανόλευκη» πήρε το «τρίποντο» κι ελπίζει στο δώρο της Λιθουανίας...

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις