Νέα Μέρα: Να καταστεί η 28η Οκτωβρίου ημέρα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων

Δήλωση του Χρήστου Ζώη
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 19:00
UPD:19:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΑΙΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δεν επιτρέπεται να γίνει πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης, επεσήμανε ο Χρήστος Ζώης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Να καταστεί η 28η Οκτωβρίου ημέρα μνήμης και διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων προτείνει η Νέα Μέρα, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της, Χρήστου Ζώη.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δεν επιτρέπεται να γίνει πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης, επεσήμανε, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει το πεδίο μίας νέας εθνικής ομοφωνίας για την καθιέρωσή της ως ημέρα διεκδίκησης από τη Γερμανία του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων.

«Κούφιες και ανούσιες αντιπαραθέσεις»

Οι συγκυβερνώντες αναλώνονται σε κούφιες και ανούσιες αντιπαραθέσεις, δήλωσε ο κ. Ζώης, με αφορμή τις αντεγκλήσεις μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ για το θέμα της συμμετοχής μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, προσθέτοντας ότι είναι προκλητική και ανούσια μία αντιπαράθεση για το πόσο περισσότερο ή λιγότερο δαπανηρή μπορεί να είναι μια στρατιωτική παρέλαση.

«Πραγματική τιμή αποδίδεται στους αγωνιστές του ’40 όταν, ακολουθώντας το παράδειγμά τους, υψώνουμε το εθνικό μας ανάστημα και διασφαλίζουμε την ανεξαρτησία της πατρίδας μας» δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι βουλευτές του κόμματος θα φέρουν σχετικό ψήφισμα στη Βουλή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή