Δ. Αβραμόπουλος: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει όπως έχει σχεδιαστεί

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 17:38
UPD:17:43
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Αβραμόπουλος (φωτογραφία αρχείου) είπε, μεταξύ άλλων, ότι η δημοκρατία δεν φοβάται και ότι τα φοβικά σύνδρομα έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.

A- A A+

Κανονικά, όπως έχει σχεδιαστεί, με τη συμμετοχή μηχανοκινήτων τμημάτων που βρίσκονται σε μονάδες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, του αεροσκάφους επιδείξεων F-16 και ενδεχομένως και μαχητικών αεροσκαφών, θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες. «Από την ώρα που γίνονται οι στρατιωτικές παρελάσεις αυτές θα γίνονται με δόξα και τιμή», «όπως πρέπει» και όχι «μίζερα», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε διαφωνία με τη λοιπή πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο θέμα.

Αναφορικά με το ύψος της σχετικής δαπάνης, το επιπλέον κόστος ανέρχεται, σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο σε 35.000 ευρώ, αν ληφθεί υπόψη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή εκπαίδευση. Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις τμημάτων από την Αθήνα ή από άλλες πόλεις, παρά μόνο από μονάδες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ γνωστοποίησε ότι ήλθε σε γνώση του προσφορά επιχειρηματία που διαθέτει δωρεάν καύσιμα για την παρέλαση..

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Αβραμόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι η δημοκρατία δεν φοβάται και ότι τα φοβικά σύνδρομα έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Σημείωσε επίσης ότι κανένα άκρο δεν θα ορίζει την πολιτική και την κοινωνική ατζέντα και επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άκρο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή