«Πυρά» Ν. Σηφουνάκη κατά «όσων απαξίωσαν την Ολυμπιακή»

Δήλωση του Ν. Σηφουνάκη
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 17:57
UPD:18:21
MotionTeam/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

O εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης τόνισε, ότι η αποστολή της ΝΔ και των αρμόδιων υπουργών, που «επί χρόνια αγωνίσθηκαν για την απαξίωση της Ολυμπιακής» εξετελέσθη με τον ενταφιασμό της.

A- A A+

Σφοδρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, αλλά και του Ανδρέα Βγενόπουλου με αφορμή την έγκριση της Κομισιόν για την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean διατύπωσε ο εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης.

Η σημερινή απόφαση επιβεβαιώνει τις θέσεις που είχε διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ όταν  η κυβέρνηση Καραμανλή είχε σπεύσει το 2009 να πωλήσει την Ολυμπιακή  στην εταιρεία MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου, δήλωσε ο κ. Σηφουνάκης.

«Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια από την ιδιωτικοποίησή της, η Ολυμπιακή έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αφού βεβαίως ο ιδιοκτήτης της φρόντισε να την απαξιώσει και να την μετατρέψει σε “τοπικό ΚΤΕΛ”, διακόπτοντας δρομολόγια στο εσωτερικό και εξωτερικό, ξεπουλώντας σημαντικό τμήμα της περιουσίας της, όπως τα slots, καταστρέφοντας και κλείνοντας την τεχνική της βάση στην οποία συντηρούνταν όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, και βεβαίως με τη νέα Ολυμπιακή να μην διαθέτει ούτε ένα ιδιόκτητο πτητικό μέσο» είπε.

Ο κ. Σηφουνάκης χαρακτήρισε ψέμα που από κοινού μεθοδεύθηκε τα λόγια της ΝΔ που εκθείαζαν την αξιοπιστία του αγοραστή και διαβεβαίωναν για λαμπρό μέλλον της Ολυμπιακής, αλλά και του κ. Βγενόπουλου, ο οποίος δήλωνε ότι θα την καταστήσει πρωταθλήτρια στους αιθέρες.

«Η ίδια η Ε.Ε. στην σημερινή της απόφαση τονίζει ότι η Ολυμπιακή είναι ούτως ή άλλως προβληματική επιχείρηση και ότι θα έπαυε σύντομα να λειτουργεί! Ότι η Ολυμπιακή δεν ήταν ποτέ κερδοφόρα μετά την ιδιωτικοποίησή της το 2009» τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, ρωτώντας αν έχουν να πουν κάτι στον ελληνικό λαό όσοι θριαμβολογώντας πώλησαν έναντι σχεδόν συμβολικού τιμήματος την Ολυμπιακή στον «σωτήρα αγοραστή», αφού φρόντισαν πρώτα να μεταφέρουν όλες τις υποχρεώσεις της ύψους 1,8 δις ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

«Τώρα που το μονοπώλιο στις αερομεταφορές απλώς επισημοποιήθηκε, ποιος αλήθεια θα προστατεύσει τις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, στις οποίες οι κάτοικοί τους πληρώνουν ακριβότερα εισιτήρια από ότι στοιχίζει η μετάβαση στις Βρυξέλες;» δήλωσε ο κ. Σηφουνάκης.

Κλείνοντας, τόνισε ότι η αποστολή της ΝΔ και των αρμόδιων υπουργών, που «επί χρόνια αγωνίσθηκαν για την απαξίωση της Ολυμπιακής» εξετελέσθη με τον ενταφιασμό της. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή