Μπάσκετ: Πρώτο βήμα για το διηπειρωτικό από τον Ολυμπιακό

Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2013 09:10
UPD:17:15
EPA/SEBASTIYO MOREIRA

Ο παίκτης της Πινέιρος Τζόναθαν Ταβερνάρι (δεξιά) μάχεται για την κατοχή της μπάλας εναντίον του Στράτου Περπέρογλου του Ολυμπιακού.

A- A A+

Ο Ολυμπιακός νίκησε στον πρώτο τελικό του διηπειρωτικού Κυπέλλου μπάσκετ την Πινέιρος με 81-70, στην αναμέτρηση που διεξήχθη τα ξημερώματα στο Μπαρουέρι της Βραζιλίας. Ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα (17:30. ΑΝΤ1).

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που μετρούσε ήδη 18 επίσημους αγώνες, ο πρωταθλητής Ευρώπης έδειξε μεν ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά για την απόκτηση ομοιογένειας, καθώς φέτος τα νέα πρόσωπα είναι πολλά, κάλυψε όμως αυτό το (προσωρινό) μειονέκτημα με το γνωστό πάθος του και την ηγετική εμφάνιση του Σπανούλη, που τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και 9 ασίστ.

Όπως είχε συμβεί στον τελικό της Ευρωλίγκας, ο «Kill Bill» σκόραρε όλους τους πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο. Σημαντική συμβολή στη νίκη είχαν είχαν επίσης οι Περπέρογλου (15π. με 7/7 σουτ), Ντάνστον (11π., 12 ριμπ.) και Λοτζέσκι (10π.), ενώ για τους Βραζιλιάνους κορυφαίος ήταν ο Στόλγουορθ, με 26 πόντους.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε σταθερά στην πρώτη περίοδο, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο η Πινέιρος ισοφάρισε με δύο τρίποντα του Στόλγουορθ και πέρασε μπροστά με τέσσερις πόντους (26-22), όλους από τον Σμιθ. Η είσοδος του Μπέγκιτς ενίσχυσε την άμυνα της πειραϊκής ομάδας, ενώ ο Σλοβένος γίγαντας (2.16) πρόσφερε και επιθετικά, καθώς δεν είχε αντίπαλο να τον κοιτάξει στα μάτια και ο Ολυμπιακός ανέκτησε το προβάδισμα.

Στην τελευταία περίοδο οι Βραζιλιάνοι πλησίασαν στους τρεις (53-56), αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σκορ 6-0. Τα τρίποντα των Λοτζέσκι και Μάντζαρη έφεραν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (61-71) 3.5 λεπτά πριν το τέλος και κάπου εκεί οι γηπεδούχοι κατάλαβαν ότι ο αντίπαλός τους ήταν πολύ σκληρός για τα «δόντια» τους και δεν επρόκειτο να αφήσει το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις