Μπάσκετ: Έτοιμος για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 14:59
UPD:15:01
Icon/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η προετοιμασία των παικτών της ελληνικής ομάδας ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στο Σάο Πάουλο χωρίς κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Έτοιμος να βάλει τις βάσεις για να κατακτήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος στις 2 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) αντιμετωπίζει την Πινιέιρος στον πρώτο τελικό του θεσμού. 

Η προετοιμασία των παικτών της ελληνικής ομάδας ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στο Σάο Πάουλο χωρίς κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής. Εκτός των τραυματιών Λο, Μαυροειδή και του Παπαπέτρου (γαστρεντερίτιδα) ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα. Στόχος των πρωταθλητών Ευρώπης είναι να γίνουν η δεύτερη ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό, που θα προσθέσει στην τροπαιοθήκη της το σημαντικό αυτό κύπελλο.

Η αναμέτρηση θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1, ενώ υπάρχει και επαναληπτικός που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (17:30). Η ομάδα που θα πάρει το τρόπαιο χρειάζεται είτε δύο νίκες, είτε να έχει καλύτερη διαφορά πόντων. 

OLYMPIACOS BC

Η αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» στηρίζεται κατά κύριο λόγο στον Αμερικανό γκαρντ, Τζο Σμιθ, ο οποίος είχε πέρυσι μέσο όρο 17.3 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 4.1ασίστ σε 38 συμμετοχές στη βραζιλιάνικη λίγκα, ενώ πάνω κάτω τα ίδια ποσοστά είχε και στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα: 16,8 πόντους, 2,7 ριμπάουντ.

Προπονητής της Πινιέιρος είναι 65χρονος Κλαούντιο Μορτάρι, ο οποίος έχει κατακτήσει ξανά το Διηπειρωτικό Κύπελλο το 1979.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις