Μπαρτζώκας: «Υπερήφανοι που εκπροσωπούμε το ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 23:43
UPD:23:54
Icon/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Για την ομάδα μας είναι ιδιαίτερη τιμή το να παίρνει μέρος στην αναβίωση του Διηπειρωτικού», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τιμή και υπερηφάνεια για την ομάδα που εκπροσωπούν αλλά και καθήκον απέναντι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ αποτελεί η παρουσία του Ολυμπιακού στους τελικούς του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, υπογράμμισαν ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης, Γιώργος Μπαρτζώκας και ο αρχηγός της πειραϊκής ομάδας, Βασίλης Σπανούλης.

«Για την ομάδα μας είναι ιδιαίτερη τιμή το να παίρνει μέρος στην αναβίωση του Διηπειρωτικού και επίσης για πολλούς από εμάς που δεν έχουμε έρθει ξανά, είναι χαρά να γνωρίζουμε μια τόσο όμορφη χώρα και χώρα των σπορ όπως είναι η Βραζιλία. Νιώθουμε υπερήφανοι που εκπροσωπούμε το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ εδώ. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», είπε ο κ. Μπαρτζώκας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Περίπου το 1/3 της ομάδας έλειπε στο Ευρωμπάσκετ και τώρα έχει έρθει μαζί μας και έχει κάνει 3-4 προπονήσεις. Άρα λοιπόν δυσκολευόμαστε πολύ να είμαστε 100% έτοιμοι, γι΄ αυτό είπα και πριν πως κάθε προπόνηση και κάθε αγώνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Για εμάς αυτά τα δύο παιχνίδια στη Βραζιλία δεν είναι τόσο σημαντικά όσο αυτά της Ευρωλίγκας, αλλά θέλουμε το τρόπαιο και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όποιον Έλληνα ή Βραζιλιάνο έρθει στο γήπεδο», συμπλήρωσε.

OLYMPIACOS BC

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σπανούλης, είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που εκπροσωπούμε την Ελλάδα και την Ευρώπη στην αναβίωση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Η φιλοξενία κι η διοργάνωση αυτές τις δύο ημέρες είναι πάρα πολύ καλή κι ευχαριστούμε γι΄ αυτό. Για εμάς είναι δύο επίσημα ματς πολύ γρήγορα στη χρονιά κι ακόμα είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, αλλά είναι ένας επίσημος θεσμός και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για να δώσουμε δύο παιχνίδια».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε και για το πέρασμά του από το ΝΒΑ. «Είχα την ευκαιρία να περάσω από το ΝΒΑ. Δυστυχώς για μένα βρέθηκα τη λάθος στιγμή και τη λάθος ώρα, αλλά, εντάξει, στη ζωή είτε καλά είτε άσχημα έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις εμπειρίες, που θα σε βοηθήσουν στη ζωή σου», είπε.

«Τώρα είμαι ευτυχισμένος που παίζω στον Ολυμπιακό. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει εντυπωσιακά πράγματα που θα μείνουν στην ιστορία της ομάδος κι επίσης είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ κάθε καλοκαίρι την Εθνική. Στο ΝΒΑ πήγα με άλλα όνειρα, για άλλο λόγο, αλλιώς περίμενα και τα βρήκα διαφορετικά. Έτσι όπως έχει δείξει η πορεία μου, μου ταιριάζει καλύτερα το ευρωπαϊκό μπάσκετ ίσως», πρόσθεσε.

Απαντώντας στην ερώτηση για το πόση σημασία έχει για την ομάδα του ότι το τελευταίο τρόπαιο του Διηπειρωτικού Κυπέλλου κατακτήθηκε από τον Παναθηναϊκό (1996), ο Σπανούλης τόνισε ότι «έχει μεγάλη σημασία ως Διηπειρωτικό Κύπελλο, όχι τόσο μεγάλη σημασία επειδή το πήρε ο Παναθηναϊκός. Είναι τεράστια τιμή που βρισκόμαστε εδώ ως η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και με τη συμμετοχή μας δεν εκπροσωπούμε μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρωλίγκα, ολόκληρη την Ευρώπη».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις