Τι φέρεται να υποστηρίζει στην απολογία του ο Ηλ. Κασιδιάρης

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 21:26
UPD:21:29
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του, φέρεται να υποστηρίζει πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση με στρατιωτική ή παραστρατιωτική δράση και χαρακτηρίζει ψευδομάρτυρες που χρηματίστηκαν τους όσους κατέθεσαν σε βάρος τους στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

A- A A+

Στα υψηλά ποσοστά που φέρεται να είχε ως υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, αποδίδει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταγγέλλοντας μεθόδευση της κυβέρνησης.

Στην απολογία του ο βουλευτής φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, καταδικάζει τη βία και  υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση. Απαντώντας σε ερώτηση των ανακριτών για το «καταστατικό» της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα είναι «βλακώδη, ψευδεπίγραφα και κατασκευασμένα... Μου προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου περιέλαβε στο πόρισμά της κάποια άθλια χειρόγραφα τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή έχει καταθέσει το επίσημο καταστατικό της στην κ. Κουτζαμάνη».

Απαντώντας στην ερώτηση των ανακριτών για το παράγγελμα «εγέρθητι» στους δημοσιογράφους την νύχτα των εκλογών, ο κ. Κασιδιάρης επισημαίνει ότι ήταν προσωπική πρωτοβουλία του βουλευτή του κόμματος «ως αντίδραση στο συνεχή πόλεμο των δημοσιογράφων και τις συκοφαντίες που ακούγονταν κατά της Χρυσής Αυγής κατά την προεκλογική περίοδο», ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει σχέση ιδεολογική ή άλλη της Χρυσής Αυγής με το γερμανικό εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ, ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να λέει:

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που εκφράζει πολιτικά και ιδεολογικά τον εθνικισμό των Ελλήνων. Επομένως είναι αδύνατο να υπάρξει οποιαδήποτε ταύτιση με ιδεολογίες που εκφράζουν άλλα έθνη. Συγκεκριμένα και όσον αφορά, τον Γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό, τονίζω ότι σε ιστορικό επίπεδο και κατά τη Γερμανική εισβολή του 1941 η θέση κάθε Έλληνα εθνικιστή ήταν στα οχυρά της Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των εισβολέων. Αυτό θα πράτταμε και εμείς σήμερα. Με ανάλογο σθένος η Χρυσή Αυγή αντιστέκεται στη σύγχρονη Γερμανική οικονομική εισβολή που πλήττει την πατρίδα μας…».

Για τις πράξεις βίας

Απαντώντας σε ερώτηση των ανακριτών για τις δικογραφίες αξιόποινων πράξεων που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστηρίζει ότι «κάθε πράξη βίας είναι καταδικαστέα.Επομένως και οι συγκεκριμένες πράξεις καταδικάζονται απερίφραστα από τη Χρυσή Αυγή. Η κεντρική διοίκηση της Χρυσής δεν έχει καμία απολύτως σχέση με καμία πράξη βίας και προσωπικώς μπορώ να διαβεβαιώσω πως τα ονόματα τα οποία διάβασα στη δικογραφία αναφορικά με τα κακουργήματα, μου είναι παντελώς άγνωστα, πλην του Ρουπακιά, που το έμαθα από τα δελτία ειδήσεων. Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος, εξ όσων γνωρίζω έχει συμμετάσχει σε κάποιες δραστηριότητες όπως και χιλιάδες άλλοι πολίτες».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του, φέρεται να υποστηρίζει πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση με στρατιωτική ή παραστρατιωτική δράση και χαρακτηρίζει ψευδομάρτυρες που χρηματίστηκαν τους όσους κατέθεσαν σε βάρος τους στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο κατηγορούμενος μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής είναι κρατική, ενώ αναφερόμενος στη δίωξη που του ασκήθηκε φέρεται να υποστηρίζει: «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι που έχουν στήσει την εν λόγω σκευωρία εις βάρος της Χρυσής Αυγής εκτός της αναφοράς σε ομαδικές προφυλακίσεις βουλευτών μεταχειρίστηκαν τη φράση «ευκαιρία να μας αδειάζετε τη γωνιά>> δυο μόλις ημέρες πριν τη σύλληψη μου. Πολλοί οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες απαιτούν να πάψει να ακούγεται η φωνή της Χρυσής Αυγής στη βουλή για να πάψουν να ακούγονται αλήθειες που μόνο εμείς είχαμε το θάρρος να εκφράσουμε».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή