Τι φέρεται να λέει στην απολογία του ο Ν. Μιχαλολιάκος

Για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τα τάγματα εφόδου και τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 20:16
UPD:20:21
FOSPHOTOS/Spiros Dardamanis

 Ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος καθώς προσέρχεται στον ανακριτή στις 2 Οκτωβρίου.

A- A A+

Συκοφαντικά είναι τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου φέρεται να υποστηρίζει στην απολογία του ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται να υποστηρίζει πως η βασική πηγή χρηματοδότησης του κόμματος του είναι η κρατική επιχορήγηση, χαρακτηρίζει τραγικό το γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, για το οποίο ενημερώθηκε την επόμενη μέρα, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν «πυρήνες», αλλά τοπικές οργανώσεις. «Πυρήνες πιθανόν αν υπάρχουν σε μικρά μέρη αραιοκατοικημένα όπου δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης τοπικών επιτροπών».

Ερωτώμενος από τον ανακριτή για το «εγέρθητι» του Π. Γερμενή την νύχτα των εκλογών προς τους δημοσιογράφους, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής φέρεται να λέει πως «το συμβάν είναι μεμονωμένο και ατυχές, δεν έχω καμία ευθύνη γι αυτό. Υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα από την εσωτερική κομματική λειτουργία των τελευταίων ετών όπου, δεν επικράτησε η γνώμη μου ως Γενικός Γραμματέας, αλλά επικράτησε η άποψη και θέση της κεντρικής επιτροπής. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τη δημοκρατική διάρθρωση και λειτουργία του κόμματος της Χρυσής Αυγής».

Για τις εμφανίσεις στρατιωτικού τύπου

Σε ερώτηση του ανακριτή για τις εμφανίσεις στρατιωτικού τύπου ο Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται να απαντά πως «έχω δηλώσει στις τηλεοπτικές εμφανίσεις ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή και καταδικάζω αυτού του είδους τη συμπεριφορά και αμφίεση και τον συγκεκριμένο βηματισμό», ενώ φέρεται να τονίζει πως έχει δημόσια καταγγείλει τόσο μέσα στη Βουλή όσο και στις ελάχιστες εμφανίσεις στα ΜΜΕ, κάθε πράξη βίας.

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του κόμματος φέρεται να υποστηρίζει ότι είναι κρατική και πως «αυτή την στιγμή το κόμμα μας όχι μόνο δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ, όχι μόνο δεν έχει λάβει δάνειο από τράπεζα, αλλά έχει στον τραπεζικό λογαριασμό του πλεόνασμα 400 χιλιάδων ευρώ.

Τα τάγματα εφόδου

«Τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου αποτελούν συκοφαντία, τάγματα εφόδου η Χ.Α δε διαθέτει και δεν έχει ευρεθεί ούτε έγγραφο σε όλες τις έρευνες των πολιτικών μας γραφείων και στις εκατοντάδες οικίες που να αναφέρει τάγματα εφόδου» φέρεται να λέει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωσή του (σ.σ θα βγούμε στους δρόμους και τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος), ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίζεται ότι «εννοούμε ότι θα προβούμε στις νόμιμες κατά το Σύνταγμα συναθροίσεις- συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μέσω των οποίων θα δείξουμε στον ελληνικό λαό την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας εναντίον μας».

Για τη δολοφονία Φύσσα

Απαντώντας στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχεται μετά τη δολοφονία του Φύσσα, φέρεται να λέει πως «σε ό,τι αφορά το πρώτο τηλέφωνο την επί 45 δευτερόλεπτα συνομιλία μου με τον Γιάννη Λαγό αυτή αφορούσε την μετακίνησή μου της επόμενης ημέρας, καθόσον αυτός επικοινωνεί για τα μέτρα ασφαλείας των μετακινήσεων μου με τον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή κ. Παυλόπουλο. Οι κλήσεις προς τον Πατέλη έγιναν από κτίριο τεσσάρων ορόφων της οδού Μεσογείων όπου είναι η έδρα του κόμματος οι δε αριθμοί αυτοί δεν είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ο προσωπικός μου αριθμός. Επιπλέον τις ώρες εκείνες αποδεδειγμένα δεν ήμουν στο χώρο των γραφείων, χώρο εις τον οποίο διέρχονται και εργάζονται άτομα με τα οποία είχε συνομιλήσει την προηγούμενη ημέρα ο Πατέλης. Για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας πληροφορήθηκα το πρώτον το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. Θα ήταν ευχής έργον εάν ήταν δυνατόν από πλευράς νομικής και τεχνικής να επιτευχθεί η απομαγνητοφώνηση των συγκεκριμένων συνομιλιών, οι οποίες φέρονται ότι αφορούν το πρόσωπό μου. Τα τηλέφωνα αυτά είναι μεν στο όνομά μου αλλά ουσιαστικά λειτουργούν κατόπιν παραχωρήσεως μου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, διότι ως βουλευτής δικαιούμαι επτά δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή