Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί απο τις συγκρούσεις στο Κάιρο

Διαδηλώσεις και επεισόδια σε αρκετές πόλεις της χώρας
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 20:34
UPD:23:30
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Οι σημερινές διαδηλώσεις θεωρούνται οι σημαντικότερες που έχει διοργανώσει η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

A- A A+

Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Κάιρο την ώρα που υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι βγήκαν στους δρόμους ζητώντας να τερματιστεί η διακυβέρνηση της χώρας από τον στρατό.

Νωρίτερα ιατρικές πηγές είχαν κάνει λόγο για πέντε νεκρούς, τέσσερις στην πόλη Ασιούτ, στη νότια Αίγυπτο, και έναν στο Κάιρο. Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, οι νεκροί είναι τέσσερις, όλοι στο Κάιρο. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν πως τα θύματα ήταν υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Άνδρες που επέβαιναν σε όχημα του αιγυπτιακού στρατού άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που προσπαθούσαν να φθάσουν στην πλατεία Ταχρίρ στην πρωτεύουσα της χώρας.

REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Οι σημερινές διαδηλώσεις θεωρούνται οι σημαντικότερες που έχει διοργανώσει η Μουσουλμανική Αδελφότητα, στην οποία ανήκει ο Μόρσι, από τις 14 Αυγούστου, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας κήρυξαν την Αίγυπτο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έθεσαν σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας.

Επεισόδια αναφέρθηκαν ακόμη στην Αλεξάνδρεια και σε δύο πόλεις στο Δέλτα του Νείλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή