Αίγυπτος: Συγκρούσεις ισλαμιστών με αστυνομία και αντίπαλους διαδηλωτές

Επεισόδια λόγω πορειών υποστηρικτών του Μόρσι σε σειρά πόλεων
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 16:26
UPD:18:37
REUTERS/MOHAMED ABD EL GHANY

Συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι στο Κάιρο.

A- A A+

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στο Κάιρο και πολλές ακόμη πόλεις της Αιγύπτου την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια πορειών διαμαρτυρίας τις οποίες διοργάνωσαν υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με πηγές των αρχών ασφαλείας και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στην πρωτεύουσα, οι υποστηρικτές του κ. Μόρσι συγκρούστηκαν με την αστυνομία κοντά σε πυραμίδες στο προάστιο της Γκίζα.

Υποστηρικτές και αντίπαλοι του ισλαμιστή πρώην προέδρου συγκρούστηκαν στην Αλεξάνδρεια και σε δύο πόλεις στο Δέλτα του Νείλου.

Στρατός και αστυνομία είχαν αναπτυχθεί νωρίτερα στο Κάιρο σε σημεία τα οποία αποτέλεσαν πόλους συγκέντρωσης υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι από την προεδρία της Αιγύπτου στις 3 Ιουλίου.

Ισλαμιστές και άλλοι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου κινούνταν και πάλι την Παρασκευή προς το βασικό σημείο καθιστικής διαμαρτυρίας, αψηφώντας τις σχετικές απαγορεύσεις, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου.

Οι αιγυπτιακές αρχές είχαν προειδοποιήσει την Αδελφότητα ότι νέες καθιστικές διαμαρτυρίες δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

Η ένταση στην Αίγυπτο κλιμακώνεται εν όψει των διαδηλώσεων τις οποίες προγραμματίζουν οι ισλαμιστές για την Κυριακή, με τους υποστηρικτές του κοσμικού κράτους και τις στηριζόμενης από το στρατό κυβέρνησης να οργανώνουν επίσης κινητοποιήσεις.

Την Κυριακή συμπληρώνονται 40 χρόνια από την έναρξη του πολέμου του Γιομ Κιπούρ, στον οποίο Αίγυπτος και Συρία επιτέθηκαν στο Ισραήλ για να ανακτήσουν εδάφη τα οποία είχαν απωλέσει στον πόλεμο του 1967.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή