Αίγυπτος: Για εξουσία Χίτλερ και Νέρωνα κάνει λόγο η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Καλεί σε μεγάλη διαδήλωση κατά της ηγεσίας του στρατού την Κυριακή
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 17:44
UPD:17:50
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Στη φωτογραφία όχημα του αιγυπτιακού στρατού που παίρνει θέση στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάϊρο πριν από διαμαρτυρία των οπαδών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

A- A A+

Με την εξουσία του Αδόλφου Χίτλερ και του ρωμαίου αυτοκράτορα Νέρωνα συνέκρινε την στηριζόμενη από το στρατό διακυβέρνηση της Αιγύπτου η Μουσουλμανική Αδελφότητα, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών μηνών από την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο τόνος της ανακοίνωσης ήταν ιδιαίτερα σκληρός ακόμη και για την ισλαμιστική οργάνωση, καθώς προ ημερών η δικαιοσύνη της Αιγύπτου απαγόρευσε τη λειτουργία της και πάγωσε τους λογαριασμούς της, ενώ έχουν συλληφθεί εκατοντάδες μέλη της.

Την Κυριακή στο Κάιρο θα διοργανωθούν διαδηλώσεις τόσο των υποστηρικτών του κοσμικού κράτους και της υποστηριζόμενης από το στρατό κυβέρνησης, όσο και από πλευράς των ισλαμιστών.

Η 6η Οκτωβρίου είναι επίσης ημέρα εθνικής εορτής στην Αίγυπτο, καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον πόλεμο Αιγύπτου - Συρίας κατά του Ισραήλ, στον οποίο οι αραβικές χώρες είχαν αρχικά κερδίσει θέσεις έναντι του εβραϊκού κράτους.

«Ένα η ιστορία θα αναφέρει τους διοικητές των στρατιωτικών τμημάτων του 1973 στις πιο λαμπρές της σελίδες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γράψει τους ηγέτες του αιματοβαμμένου πραξικοπήματος που σκότωσαν αδελφούς τους Αιγύπτιους στην ίδια σελίδα με τον Νέρωνα, τον μογγόλο ηγέτη Χουλάγκου και το Χίτλερ», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η Αδελφότητα.

Η ισλαμιστική οργάνωση καλεί επίσης τους αιγύπτιους στρατιώτες να στασιάσουν κατά των αξιωματικών τους και τονίζει ότι ελπίζει η Κυριακή να σηματοδοτήσει «μια νίκη του λαού έναντι εκείνων οι οποίοι πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα για προσωπικό όφελος εναντίον του».

Ανάλογο κάλεσμα πραγματοποίησε και η οργάνωση – ομπρέλα των αντιπάλων του πραξικοπήματος της 3ης Ιουλίου, στην οποία ηγείται η αδελφότητα, «Εθνική Συμμαχία Υποστήριξης της Νομιμότητας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή