Στις φυλακές Κορυδαλλού Μιχαλολιάκος και Λαγός

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 16:37
UPD:19:28
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
A- A A+

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, οι οποίοι είχαν κριθεί προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς.

Η μεταγωγή τους ξεκίνησε από τη ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 16:30 και ολοκληρώθηκε περίπου στις 17:00. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ν. Μιχαλολιάκος και Γ. Λαγός θα οδηγηθούν σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης και η ανθυπαστυνόμος, που έχουν κριθεί επίσης προφυλακιστέοι και μετήχθησαν στον Κορυδαλλό, αναμένεται να μεταφερθούν αντίστοιχα στα σωφρονιστικά καταστήματα Μαλανδρίνου και Ελαιώνα Θηβών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται την ίδια ώρα η απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς.

Ο Χρήστος Παππάς μετήχθη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων λίγο πριν τις 13.00 και μπαίνοντας στο κτήριο 6 δήλωσε πως «η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν».

Κατά την άφιξή του στην Ευελπίδων υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στο σημείο φώναζαν συνθήματα.

Ο κ. Παππάς είναι ο τελευταίος εκ των συλληφθέντων βουλευτών του κόμματος που απολογείται.

Στο αυτόφωρο αύριο η Θ. Σκορδέλη

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων και παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα σε βάρος της Θέμιδος Σκορδέλη, που ήταν υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2012. Η 50χρονη, που συνελήφθη χθες, παραπέμφθηκε να δικαστεί αύριο στο Αυτόφωρο.

Νωρίτερα, κατά την προσαγωγή της στην Ευελπίδων, δήλωσε ότι οι 140.000 ευρώ που εμφανίζεται να κατέχει είναι καταγεγραμμένες σε «βιβλιαράκια του 1974».

Μετά από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι της, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημειώσεις με ονόματα, διευθύνσεις και άλλα στοιχεία μεταναστών.

Η υποψήφια βουλευτής αρχικά είχε γίνει γνωστή ως «αγανακτισμένη κάτοικος» του Αγίου Παντελεήμονα. Εχει κατηγορηθεί για ρατσιστική επίθεση σε βάρος Αφγανών, αλλά η δίκη έχει αναβληθεί οκτώ φορές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή