ΚΚΕ: Γεμάτες από θύματα του ιμπεριαλισμού οι θάλασσες της Μεσογείου

Ανακοίνωση για την τραγωδία στη Λαμπεντούζα
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 15:15
UPD:20:08
EPA/ETTORE FERRARI

«Οι εκατοντάδες μετανάστες - ανάμεσά τους μικρά παιδιά - που βρήκαν τραγικό θάνατο ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα της Ιταλίας, είναι οι ξεριζωμένοι και τα θύματα της φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων», αναφέρει το ΚΚΕ.

A- A A+

Οι θάλασσες της Μεσογείου είναι γεμάτες από θύματα του ιμπεριαλισμού, ανακοίνωσε το ΚΚΕ με αφορμή την τραγωδία στη Λαμπεντούζα.

«Οι εκατοντάδες μετανάστες - ανάμεσά τους μικρά παιδιά - που βρήκαν τραγικό θάνατο ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα της Ιταλίας, είναι οι ξεριζωμένοι και τα θύματα της φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Είναι αυτοί, που όταν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους ονομάζουν αμάχους και μετά όταν αναγκάζονται να ξεριζωθούν τους θεωρούν εισβολείς» αναφέρει σχετικά το ΚΚΕ.

Η αγκαλιά της Ε.Ε. αποδείχτηκε πολύ μεγάλη για τα συμφέροντα των καπιταλιστών και πολύ μικρή και ασφυκτική μέχρι θανάτου για τους μετανάστες, επισημαίνεται.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, οι 17.000 μετανάστες οι οποίοι από το 1990 έχουν χάσει τη ζωή τους στα σύνορα της Ε.Ε. είναι απόδειξη τη σήψης και της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού συστήματος, που από τη μία βομβαρδίζει λαούς για τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και από την άλλη τους «πνίγει» και τους φυλακίζει, όταν προσπαθούν να γλιτώσουν από τους πολέμους.

«Οι 500 περίπου μετανάστες από την Γκάνα, τη Σομαλία και την Ερυθραία στοιβαγμένοι υπό απάνθρωπες συνθήκες σε ένα πλοίο – φέρετρο, που αναζητούσαν ένα καλύτερο αύριο, είναι αυτοί που αξιοποιούνται από τα διάφορα φασιστικά-ναζιστικά μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, για να σπείρουν το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους εργάτες» αναφέρεται σχετικά.

Καταλήγοντας, το ΚΚΕ κάνει λόγο για κροκοδείλια δάκρυα και υποκρισία από τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες «προσκυνούν» την Ε.Ε. και την πολιτική της. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που καλλιεργούν αυταπάτες για λαϊκή ευημερία εντός των τειχών της, ενώ κοροϊδεύουν ότι με τα αντιρατσιστικά νομοσχέδια θα αντιμετωπίσουν το ναζισμό και το ρατσισμό του συστήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή