Σχέδιο Β: Στη Λαμπεντούζα και το Κερατσίνι η ντροπή της Ευρώπης

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 14:22
UPD:14:30
REUTERS/HANDOUT

Το Σχέδιο Β ζητεί κατάργηση των γκέτο των μεταναστών στις χώρες της Μεσογείου, ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο, άσυλο στους πρόσφυγες και στέγη και ασφάλιση στους μετανάστες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

A- A A+

Η ντροπή της Ευρώπης βρίσκεται σήμερα στη Λαμπεντούζα και στο Κερατσίνι, ανακοίνωσε το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου, Σχέδιο Β, ζητώντας την κατάργηση της συνθήκης Δουβλίνο 2 για τους μετανάστες.

«Ούτε οι προσευχές του Πάπα, ούτε η ημέρα πένθους που κηρύχτηκε στην Ιταλία  μπορούν να ξεπλύνουν το διαρκές έγκλημα εναντίον χιλιάδων μεταναστών  που αναζητούν απεγνωσμένα να ζήσουν στην Ευρώπη» επισημαίνεται. 

Σύμφωνα με το Σχέδιο Β, η τραγωδία με τους εκατοντάδες νεκρούς στη Λαμπεντούζα επαναφέρει το αίτημα κατάργησης της συνθήκης Δουβλίνο 2, η οποία, όπως αναφέρεται, μετατρέπει ολόκληρες περιοχές των μεγαλουπόλεων σε αποθήκες ανθρώπων και εγκλωβίζει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα άφιξης, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.

«Στην ουσία τους φυλακίζει σε ανθρώπινες αποθήκες, υποδαυλίζει και επιτείνει τα φαινόμενα ρατσισμού» , αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το Σχέδιο Β επισημαίνει ότι ο ρατσισμός αποτέλεσε το βασικό ιδεολογικό εργαλείο για την εξάπλωση της επιρροής της Χρυσής Αυγής, προσθέτοντας ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναδειχθεί το αίτημα κατάργησης της συμφωνίας Δουβλίνο 2 και για αποχώρηση της Ελλάδας από αυτήν.

Καταλήγοντας, το Σχέδιο Β ζητεί κατάργηση των γκέτο των μεταναστών στις χώρες της Μεσογείου, ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο, άσυλο στους πρόσφυγες και στέγη και ασφάλιση στους μετανάστες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή