Όρθιος ο ΠΑΟΚ στο Άλκμααρ

Το γκολ της ισοφάρισης (1-1) ο Σαλπιγγίδης στις καθυστερήσεις
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 21:58
UPD:22:11
REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων και σε γέμισμα από μακριά, ο Σαλπιγγίδης πήρε τη μπάλα και σούταρε για το 1-1.

A- A A+

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στην Ολλανδία, ισοφαρίζοντας την ΑΖ στις καθυστερήσεις στο ντέρμπι του 12ου ομίλου, με τον Σαλπιγγίδη να κάνει το 1-1 και να δίνει «απάντηση» στο γκολ του Γκουγιελέβου από το 82΄.

Η ολλανδική ομάδα και ο «Δικέφαλος» παραμένουν επικεφαλής του ομίλου με 4 βαθμούς ύστερα από δύο αγωνιστικές, αφού Σαχτέρ Καραγκάντι και Μακάμπι Χάιφα αναδείχθηκαν ισόπαλες στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ρυθμός και ταχύτητα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό, αφού στη δεδομένη επιθετικότητα της γηπεδούχου ο «Δικέφαλος» απάντησε με τον ίδιο τρόπο, θέλοντας να χτυπήσει την ΑΖ με τα ίδια όπλα.

REUTERS/TOUSSAINT KLUITERS

Νίνης και Γκουντέλι.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα στάθηκαν άτυχοι στο 8ο λεπτό, όταν η «βολίδα» του Τζιόλη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Εστέμπαν, που επενέβη αποτελεσματικά και στο πλασέ του Κίτσιου, στο 21΄.

Η «απάντηση» των Ολλανδών ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Γιόχανσον (29΄), όταν εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Βίτορ, πρόλαβε την έξοδο του Χακόμπο αλλά πλάσαρε άουτ.

REUTERS/UNITED PHOTOS / TOUSSAINT KLUITERS

Αθανασιάδης και Γκουγιελέβου.

Πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μια καλή στιγμή, με τον Αθανασιάδη να σουτάρει δυνατά και ελάχιστα άστοχα στο 39΄, σε κάθετη πάσα του Νίνη.

Άτυχος ο ΠΑΟΚ

Ο ίδιος ταχύς ρυθμός διατηρήθηκε και στην επανάληψη, με την ΑΖ να απειλεί άμεσα στο 47΄ αλλά τον Χακόμπο να νικά τον Γκούντελι στο τετ α τετ και να σώζει την εστία του και τον «Δικέφαλο» να στέκεται για δεύτερη φορά άτυχος στο 51΄, όταν η κεφαλιά του Λούκας στη σέντρα του Τζαβέλλα έστειλε την μπάλα και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι.

Δοκάρι όμως είχαν και οι γηπεδούχοι στην κεφαλιά του πολύ επικίνδυνου Γιόχανσον (71΄), ύστερα από σέντρα του Ελμ από αριστερά. Προϊόντος του χρόνου η ΑΖ κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να πιέζει τον ΠΑΟΚ, που πλέον αμυνόταν.

Οπισθοχώρησε αλλά δεν το πλήρωσε

REUTERS/UNITED PHOTOS

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε δώσει δικαίωμα και οι Ολλανδοί το εκμεταλλεύτηκαν. Αφού στο 81ο λεπτό ο Χακόμπο έκανε νέα σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Γκούντμουντσον, στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ που έκρινε τον αγώνα. Σε φάση διαρκείας ο Όβερτουμ έκανε τη σέντρα, ο Κίτσιου δεν τραβήχτηκε για το οφ σάιντ και ο Γκουγιελέου νίκησε από κοντά τον ηρωικό Χακόμπο.

PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Τελικώς όμως αποδείχθηκε για πολλοστή ότι κανένας αγώνας δεν τελειώνει πριν σφυρίξει ο διαιτητής κι έτσι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων και σε γέμισμα από μακριά, ο Σαλπιγγίδης πήρε τη μπάλα και σούταρε για το 1-1. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις