Στέφενς: «Να πάμε τον ΠΑΟΚ στο επόμενο επίπεδο»

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 20:38
UPD:20:47
ICON

Ο Στέφενς (φωτογραφία αρχείου) απέφυγε να απαντήσει αν θα χρησιμοποιήσει αύριο τους Τζαβέλλα και Νίνη.

A- A A+

Για άλλη μια φορά ο Χουμπ Στέφενς δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του πριν από αγώνα του ΠΑΟΚ, εν προκειμένω εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με την Άλκμααρ για το Γιουρόπα Λιγκ.

«Η Αλκμααρ παίζει πολύ τεχνικό ποδόσφαιρο. Την είδαμε και στον αγώνα με την Αϊντχόφεν που ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και νίκησε», ξεκίνησε ο Ολλανδός τεχνικός, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αυριανή αντίπαλο της ομάδας του.

«Ο καινούργιος τεχνικός δεν έχει αλλάξει κάτι στην προπόνηση και απ΄ ότι ξέρω, είναι αυτά που έχουμε μελετήσει. Με τη Σαχτιάρ ήταν ένας δύσκολος αγώνας αλλά δεν ξέρω πόσο θα παίξει ρόλο αύριο, ότι κέρδισαν οι δύο ομάδες στον προηγούμενο αγώνα», είπε.

Ο Στέφενς απέφυγε να απαντήσει αν θα χρησιμοποιήσει αύριο τους Τζαβέλλα και Νίνη. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για αύριο και δεν ξέρω αν είναι στην ενδεκάδα. Τα παιδιά αυτά παίζουν δύο ή τρεις αγώνες την εβδομάδα και στο προηγούμενο παιχνίδι αποφασίσαμε να τους προπονήσουμε από το να βάλουμε να παίξουν. Το ρίσκο για να χτυπήσουν είναι πολύ μεγάλο και δεν το διακινδυνεύουμε», τόνισε.

Για τη δήλωσή του ότι στην Ελλάδα μετράει μόνο η νίκη, απάντησε ότι «φυσικά και παντού πρέπει να νικάει κανένας. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Στην Ολλανδία, η διαφορά είναι ότι θα πρέπει να είναι κάτι όμορφο στο παιχνίδι. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ τα πηγαίνει πολύ καλά. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάμε τον ΠΑΟΚ σε ένα επόμενο επίπεδο που θα είναι καλύτερο από αυτό που βρίσκεται τώρα».

Μιλώντας επί προσωπικού για το θέμα της τιμωρίας του, ο Στέφενς ανέφερε ότι «…σήμερα το πρωί διάβασα στην εφημερίδα, ότι ένας προπονητής είπε κάτι σε ένα δημοσιογράφο, αλλά εγώ είπα κάτι στη φυσούνα και οδηγήθηκα σε τιμωρία. Η διαφορά είναι μεγάλη. Δεν το έκανα δημόσια, δεν το έκανα σε εφημερίδα, το έκανα στα αποδυτήρια και το είπα στα ολλανδικά. Αν το μεταφράσεις όμως στα αγγλικά μπορεί να το καταλάβει κάπως αλλιώς ο άλλος. Και είμαι πολύ απογοητευμένος».

Όσο για το αν είναι ευκαιρία να αποδείξει κάτι απέναντι στους συμπατριώτες του; «Σαν ΠΑΟΚ θέλουμε να κερδίσουμε κάθε αγώνα, όχι μόνο αυτόν. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει πάντοτε. Αλλά δε σημαίνει ότι επειδή ο διαιτητής είπε κάτι εγώ δε μπορώ να είμαι στον αγώνα».

PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ο υπηρεσιακός τεχνικός της ολλανδικής ομάδας, Μάρτιν Χερ, τόνισε ότι «δεν θα αλλάξουμε το στυλ παιχνιδιού μας. Η ΑΖ πάντα προσεγγίζει επιθετικά τα παιχνίδια, δεν παίζει όμως τυφλά επίθεση. Αν είναι απαραίτητο, θα χρονοτριβήσουμε κιόλας. Περιμένουμε ότι οι Έλληνες θα παίξουν αμυντικά, αλλά δεν θα κάνουμε λάθος εκτίμηση. Οι αντεπιθέσεις τους είναι επικίνδυνες».

Όσο για την παρουσία του στον πάγκο, καθώς και στο παρελθόν ανέλαβε ρόλο υπηρεσιακού δυο φορές, είπε: «Δεν είμαι νευρικός. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι κάτι ξεχωριστό και μπορεί να συνέβη αυτό που συνέβη στην Αλκμααρ, αλλά νεύρα δεν έχω. Κυρίως, νιώθω την υγιή ένταση του ανταγωνισμού που έχω με κάθε αντίπαλο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις