Champions League: Θρίαμβοι για Ατλέτικο και Άρσεναλ

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 23:40
UPD:23:53
REUTERS/DYLAN MARTINEZ

Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα απέναντι στη Νάπολι, οι εξελίξεις είχαν ήδη δρομολογηθεί, με τα γκολ των Οζίλ (8΄) και Ζιρού (15΄), στην εύκολη νίκη των «κανονιέρηδων» με 2-0.

A- A A+

Δεν αντιμετωπίζεται φέτος η Άρσεναλ, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς εκτός από την κορυφή στην Αγγλία πρωταγωνιστεί και στον 6ο προκριματικό όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου μετρά τέσσερις συνεχείς νίκες, εφόσον συνυπολογιστούν και τα προκριματικά.

Ο αγώνας στο «Εμιρέιτς» απέναντι στη Νάπολι ήταν ντέρμπι πριν ξεκινήσει, αλλά στο πρώτο τέταρτο οι εξελίξεις είχαν ήδη δρομολογηθεί, με τα γκολ των Οζίλ (8΄) και Ζιρού (15΄), στην εύκολη νίκη των «κανονιέρηδων» με 2-0. 

Νίκη και για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ επί της Μαρσέιγ στη Βεστφαλία με 3-0, χάρις στα τέρματα των Λεβαντόσφσκι (19΄, 80΄ πέναλτι) και Ρόις (52΄), με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να πιάνει στη δεύτερη θέση τους Ναπολιτάνους και τη συνέχεια στον όμιλο να προοιωνίζεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Τα φαβορί επικράτησαν στον 5ο όμιλο, με την Τσέλσι να διαλύει στο Βουκουρέστι με 4-0 τη Στεάουα (20΄, 55΄ Ραμίρες, 44΄ αυτ. Γκεοργκιέφσκι, 90΄+ Λάμπαρντ) και τη Σάλκε να περνά με 1-0 (54΄ Ντράξλερ) από την έδρα της Βασιλείας, η οποία δεν κατόρθωσε να δώσει συνέχεια στην εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη της πρεμιέρας, στο Λονδίνο.

Σε ένα άλλο αποψινό ντέρμπι, στον 7ο όμιλο, η Πόρτο ηττήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-1 μέσα στο «Ντραγκάο». Οι «δράκοι» πήραν προβάδισμα με τον Τζάκσον Μαρτίνεζ στο 16΄ αλλά οι «ροχιμπλάνκος» επέστρεψαν εντυπωσιακά και έφτασαν στη νίκη με τα γκολ των Γκοντίν (58΄) και Τουράν (86΄). Νωρίτερα, για τον ίδιο όμιλο η Ζενίτ αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Αούστρια Βιέννης στην Αγία Πετρούπολη.

FC BARCELONA

O Τάτα Μαρτίνο σχολιάζει τον αγώνα

Στον 8ο όμιλο η Μπαρτσελόνα χωρίς το Μέσι στη σύνθεσή της πέρασε με νίκη από τη Γλασκόβη (1-0) χάρις στο γκολ του Φάμπρεγας στο 76΄. Οι Σκοτσέζοι είχαν νικήσει πέρυσι, αλλά απόψε τους κόστισε η ΄πολύ αυστηρή αποβολή του Μπράουν στο 59ο λεπτό. Στο Άμστερνταμ, τέλος, όλα έγιναν στο τέλος: ο Άγιαξ προηγήθηκε στο 90΄ με τον Ντένσβιλ, αλλά η Μίλαν ισοφάρισε με (ανύπαρκτο) πέναλτι του Μπαλοτέλι στο επόμενο λεπτό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις