Ουάσιγκτον: Βετεράνοι του Β' Παγκόσμιου εισήλθαν σε κλειστό μνημείο

Παρά την αναστολή της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 19:57
UPD:20:05
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Στιγμιότυπο από το περιφραγμένο μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ουάσιγκτον μία ημέρα πριν από την αναστολή λειτουργίας του.

A- A A+

Στο φυλασσόμενο και περιφραγμένο μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ουάσιγκτον έφθασαν λίγο μετά τις 11.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) αμερικανοί βετεράνοι του πολέμου του 1941-1945 από το Μισισιπή, μαζί με μέλη του Κογκρέσου.

Η ομάδα των βετεράνων εισήλθε στο μνημείο, παρά την αναστολή της λειτουργίας του λόγω του γενικότερου «παγώματος» των ομοσπονδιακών κυβερνητικών λειτουργιών στις ΗΠΑ.

Οι βετεράνοι συμμετείχαν σε πρόγραμμα απόδοσης τιμών και ναύλωσαν πτήση τσάρτερ κόστους 80.000 δολαρίων.

ASSOCIATEDPRESS

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (Park Police) επέτρεψε στα λεωφορεία τα οποία τους μετέφεραν να σταματήσουν στο σημείο, αναφέρει η Washington Post.

«Δεν πρόκειται να αναγκάσω 90 βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να φύγουν», ανέφερε αξιωματούχος της αστυνομίας ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Είμαι βετεράνος και ο ίδιος».

Οι γηραιοί άνδρες κατέβηκαν από τα οχήματα με καροτσάκια και μπαστούνια, ενώ επευφημίες ακολούθησαν την άρση του φραγμού στην είσοδο του μνημείου και την είσοδό τους στο χώρο του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή