Μουντιάλ 2022: Μετατίθεται η ανακοίνωση της απόφασης για τις ημερομηνίες διεξαγωγής

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 19:25
EPA/STRINGER

Το λογότυπο του Μουντιάλ του 2022 διακρίνεται σε γήπεδο στη Ντόχα του Κατάρ.

A- A A+

Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA, που συνεδριάζει την Παρασκευή, θα εξετάσει το ζήτημα της ενδεχόμενης αλλαγής ημερομηνιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, που θα φιλοξενηθεί στο Κατάρ, αλλά δεν πρόκειται να λάβει οριστικές αποφάσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, Τζιμ Μπόις, στο πρακτορείο Ρόιτερ.

«Θα συζητήσουμε το πότε θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο και επίσης θα ασχοληθούμε με το ζήτημα των συνθηκών εργασίας των ξένων εργατών στο Κατάρ, που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα. Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει πιθανότητα να ληφθεί απόφαση για μετάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Μπόις, εξηγώντας ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η δημιουργία μίας ομάδας εργασίας, που θα ασχοληθεί με το πότε θα διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2022.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (άνω των 40 βαθμών Κελσίου) που επικρατούν στο Κατάρ το καλοκαίρι έχουν αναγκάσει τη FIFA να προκρίνει τη διεξαγωγή της διοργάνωσης τους χειμερινούς μήνες.

Με την άποψη αυτή συμφωνεί και η UEFA, όμως υπάρχουν ενστάσεις από την ένωση των επαγγελματικών συλλόγων της Ευρώπης, που ανησυχεί για την επίπτωση που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη στα εθνικά πρωταθλήματα και τις διασυλλογικές διοργανώσεις, όπως το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ECA έχει ζητήσει να μην ληφθούν ακόμη οριστικές αποφάσεις και να της επιτραπεί να συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας που θα δημιουργηθεί για να μελετήσει το θέμα. 

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα να διεξαχθεί το Μουντιάλ παράλληλα με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, υπήρξε καθησυχαστικός σε δηλώσεις του μετά την εκλογή του, εκτιμώντας ότι, εφόσον ληφθεί τέτοια απόφαση, η FIFA θα μεταθέσει το Παγκόσμιο Κύπελλο προς τα τέλη της χρονιάς (Νοέμβριο-Δεκέμβριο) και όχι στις αρχές (Ιανουάριο-Φεβρουάριο), οπότε διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις