Παγκόσμιο Κύπελλο: Υπέρ της διεξαγωγής του Μουντιάλ 2022 το χειμώνα ο Μπλάτερ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 18:40
REUTERS/ENRIQUE DE LA OSA

Ο Μπλάτερ εξέφρασε χθες την αποφασιστικότητά του για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 το χειμώνα, προκειμένου να αποφευχθεί η έντονη ζέστη του καλοκαιριού στο Κατάρ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, πιστεύει ότι ένα νέο διεθνές καλαντάρι μπορεί να καταρτιστεί έως στο τέλος του 2014, προκειμένου να διευκολυνθεί η προτεινόμενη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ τον χειμώνα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν το καλοκαίρι.

«Το προσωρινό καλαντάρι για το Μουντιάλ του 2022 θα είναι έτοιμο ως το τέλος του 2014. Αυτό μας δίνει οκτώ χρόνια, που είναι περισσότερος από αρκετός χρόνος» δήλωσε σήμερα ο Ελβετός παράγοντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Εν τω μεταξύ, ο Μπλάτερ, ο οποίος χθες εξέφρασε την αποφασιστικότητά του για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 το χειμώνα, προκειμένου να αποφευχθεί η έντονη ζέστη του καλοκαιριού στο Κατάρ, δήλωσε ότι δεν περιμένει αξιώσεις για αποζημίωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία ή τη Νότια Κορέα, που ηττήθηκαν από το Εμιράτο στην ψηφοφορία για την ανάληψη της διοργάνωσης του συγκεκριμένου τουρνουά.

«Δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε καταγγελίες. Οι κανονισμοί της FIFA ξεκαθαρίζουν ότι η εκτελεστική επιτροπή της FIFA έχει τη δύναμη να κάνει αλλαγές για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο» εξήγησε ο 77χρονος Ελβετός.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις