Βρετανία: Ανησυχητική αύξηση στα περιστατικά παιδικής κατάθλιψης

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 10:24
UPD:10:24
SHUTTERSTOCK

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μόνο στη Βρετανία τα παιδιά που πάσχουν από κατάθλιψη έχουν αγγίξει τις 80.000, από τις οποίες οι 8.000 είναι παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει καν το δέκατο έτος της ηλικίας τους!

A- A A+

Σοβαρές διαστάσεις έχει αρχίσει να παίρνει το θέμα της κατάθλιψης, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, εξαιτίας της υποφέρουν ακόμη και παιδιά που έχουν μόλις ξεκινήσει το σχολείο.

Όπως αναφέρει η Daily Telegraph, η κατάθλιψη έχει αρχίσει να πλήττει ακόμη και παιδιά ηλικίας πέντε ετών, τα οποία αισθάνονται πολύ πιεσμένα από τον σχολικό εκφοβισμό που υφίστανται ή που φοβούνται ότι θα βιώσουν.

Η επιστημονική έκθεση αναφέρει επίσης ότι τα παιδιά που πηγαίνουν στις τάξεις του δημοτικού πλέον έχουν πολύ άγχος για την ηλικία τους, επειδή συχνά αισθάνονται μεγάλη πίεση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις εξετάσεις, αλλά και από τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στην οικογένειά τους.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι μόνο στη Βρετανία τα παιδιά που πάσχουν από κατάθλιψη έχουν αγγίξει τις 80.000, από τις οποίες οι 8.000 είναι παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει καν το δέκατο έτος της ηλικίας τους!

Σύμφωνα με το βρετανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας (NICE), οι γιατροί και οι δάσκαλοι θα πρέπει να κάνουν περισσότερα πράγματα για να προστατεύσουν τα παιδιά από την κατάθλιψη, αλλά και για να τους παρέχουν πληροφορίες για το θέμα και για την αντιμετώπισή του με τέτοιον τρόπο που να μπορούν να τις καταλάβουν.

«Σήμερα τα παιδιά έχουν αποκτήσει πολύ άγχος, καθώς βλέπουν τις οικογένειές τους να διαλύονται, το σχολείο τους να τα πιέζει όλο και περισσότερο με εξετάσεις από πολύ μικρή ηλικία, αλλά και λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία τα τελευταία χρόνια αποτελούν σημαντικό παράγοντα», είπε στη Daily Telegraph η Lucie Russell, διευθύντρια των εκστρατειών που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική οργάνωση Young Minds.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή